avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... leasing
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

leasing

Buna ziua,

poate un SRL sa fie locatorul unui contract de leasing operational? Nu trebuie sa fie IFN? In contract mai apare si un broker - sigur cel care a intermediat toata treaba si care are un comision/contract.
O alta intrebare legata de situatia prezentata: obiectul unui leasing operational nu trebuie sa fie o suma de bani? Poate fi si un bun, care la sfarsitul perioadei de leasing se returneaza Locatorului?? daca este acceptata si situatia cu bun, nu inseamna ca de fapt este un contract de inchiriere? pai atunci care este avantajul??

Cel mai recent răspuns: finances , utilizator 17:26, 25 Noiembrie 2010
Locatorul ramane acelasi, utilizatorul se poate schimba ( prin cesiune).
De ce nu ar exista optiunea de a cumpara? mai nou, si la leasing-ul operational ca si la cel financiar, exista optiunea de a cumpara bunul.
In contract nu este mentionata posibilitatea aceasta, insa inteleg ca partile pot intocmi act aditional daca vor...se va face referire la baza legala, dat fiind ca nu se prevede in contract, sau nu este nevoie sa se faca referire deloc?

Multumesc.
Chiar daca nu e prevazut in contract, exista posibilitatea legala de a cesiona contractul unui nou utilizator, doar ca se face cu acceptul locatorului. Cesiunea se semneaza de cele trei parti: locator, vechi utilizator, nou utilizator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare societate leasing theanca theanca Societatile care desfasoara activitati de leasing trebuie sa fie de tip IFN? exista o lista cu societatile care sunt autorizate sa desfasoare activitati de ... (vezi toată discuția)
Masina in leasing stanciu_marius10 stanciu_marius10 Acum 2 ani am luat o masina in leasing.Perioada de a plati ratele era de 48 de rate,eu am platit 20 si acel avans care trebuia platit.Dupa un an masina a fost ... (vezi toată discuția)
Amortizare maria2010 maria2010 Buna ziua, in cazul unui leasing operational pe o perioada de 5 ani al carui obiect este un mijloc fix cu o durata de functionare de 10 ani, cum se va ... (vezi toată discuția)