avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... indiviziune - evaluare, criza, reevaluare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

indiviziune - evaluare, criza, reevaluare

1.in fond la o iesire din indiviziune se face evaluare;
2.incepe criza imobiliara, preturile scad;
3.cine a castigat fondul !!! (adica i s-a atribuit imobilul) face apel si reevaluare !!!;
4.pierde apelul ramanand valabila prima evaluare;
5.face recurs si castiga recursul ramanand valabila a doua evaluare (cu 40% mai mica decat prima) !!!;

- prima evaluare s-a facut atunci cand nu se putea sti cine primeste imobilul si cine primeste sulta
- a doua evaluare s-a facut dupa ce a trecut un an, nu s-a platit sulta si se stia cui i s-a atribuit imobilul

care evaluare este corecta in opinia dumneavoastra?
Cel mai recent răspuns: lscr , utilizator 00:25, 24 Noiembrie 2010
ramane valabila numai evaluarea instantei, in baza careia s=a stabilit sa se plateasca respectiva sulta.
se poate incerca o actiune prin care sa se ceara reducerea sultei deoarece preturile imobilelor au scazut foarte mult si plata acelei sume mari, ar reprezenta o imbogatire fara justa cauza a celui ce urmeaza sa fie despagubit, deoarece sulta nu mai reflecta pretul real. doar sa incercati, nu sunt sigura ca si castigati, depinde de multe persoane si factori.
Nu ma intereseaza sa mai castig/pierd ceva.
Dupa cum rezulta din primul post procesul s-a terminat.
In fond si in apel s-a luat in considerare prima evaluare, apoi in recurs a doua evaluare.

Ma intereseaza cum vedeti dumneavoastra ca este logic si corect:

Din cate observ din prima opinie este corect sa nu platesc sulta, astept sa scada preturile, apoi platesc mai putin ... hmmm ... cel care nu primeste nici bunul, nici banii la timp si nici pe toti nu "saraceste fara just temei"???
Mie imi pare rau ca va aduc vesti rele dar suma prevazuta de instanta va trebui platita.
Si daca ar fi 1 000 000 de euro si actualmente imobilul are o valoare mai redusa...suma va fi cea stipulata in hotarare...

avocat Claudiu Lascoschi
se pare ca nu am fost suficient de explicit, asa ca precizez:

- pe parcursul procesului s-au facut doua evaluari. una la fond inainte de criza imobiliara, cealalta in apel, in plina criza imobiliara. diferenta valorica este destul de mare 40%

- instantele din fond si din apel au considerat ca prima expertiza a fost corecta.
- instanta din recurs a considerat ca expertiza din apel (cea cu pret mic) este corecta si a schimbat hotararile anterioare.
- procesul s-a incheiat dar ma interesa opinia dvs din punct de vedere al corectitudinii !!!

- "cumparatorul" trebuia sa plateasca in functie de prima sau a doua evaluare?
- "vanzatorul" care nu a primit nici bunul, nici banii la timp este normal sa se multumeasca acum cu mai putin?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral anditheodor anditheodor In urma unui proces de partaj succesoral mie si surorii mele ni s-a atribuit un teren care este mult supraevaluat fata de pretul pietii cu toate ca am ... (vezi toată discuția)
Bani partaj?! conpama conpama Am o intrebare cu privire la o suma de bani: m-am casatorit in anul 2002, iar la 6 luni dupa casatorie, am contribuit cu o suma de bani (5.200 DOLARI - ... (vezi toată discuția)
Cum se poate renunta la un bun dobindit intr-un proces? florinradasan florinradasan Am avut un proces dupa o mostenire in urma caruia sa stabilit cotele parti ale fiecarui mostenitor,iar un imobil care nu s-a putut imparti i sa atribuit uneia ... (vezi toată discuția)