avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bani partaj?!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bani partaj?!

Am o intrebare cu privire la o suma de bani: m-am casatorit in anul 2002, iar la 6 luni dupa casatorie, am contribuit cu o suma de bani (5.200 DOLARI - reprezentand banii mei de zestre), care prin hotarare judecatoreasca reprezinta 40% din valoarea de atunci (expertiza facuta in ianuarie 2003) din valoarea unui apartament (12.307 DOLARI). Acum... dupa 9 ani, in urma unei noi expertize solicitate in urma divortului si, implicit a partajului, apartamentul a fost evaluat la 55.000 EURO (fara TVA). Prin hotararea de saptamana trecuta, se solutioneaza astfel: mi se va restitui acea suma 5.200 DOLARI, reprezentand 40% din valoarea apartamentului (se specifica acest procent in solutionare).
Intrebare: De ce am mai efectuat plata unei noi expertize imobiliare, daca nu s-a luat in calcul pretul apartamentului la valoarea actuala? De ce nu se ia in calcul valoarea TVA-ului, la imobiliare? (expertul specificand faptul ca evaluarea facuta de el nu contine TVA).
De ce 5.200 DOLARI erau atunci 40% din valoarea apartamentului, acum, aceeasi suma este mai putin de 10%, in timp ce el a avut 60%, acum are peste 90%. Nu se considera acelasi procent mentinut in timp, indiferent de valoarea bunului, in cazul acesta vorbim de un apartament cu 3 camere.
Ma intreb daca apartamentul ar fi pierdut din valoare si ar fi ajuns la 5.200 DOLARI, mi-ar fi dat aceasta suma mie, el ramanand fara nimic? Vice-versa de ce nu este valabil?
Ma puteti lamuri si sfatui ce sa fac mai departe?
Mii de multumiri
Cel mai recent răspuns: conpama , utilizator 14:32, 8 Iunie 2011
buna ziua,
solutia este ciudata.
aveti posbilitatea de a ataca aceasta hotarare, daca mai sunteti in termenul de apel.
Va multumesc pentru raspuns. Insa...inca sunt in termenul de apel, ceea ce voi si face! In ce sens faceti afirmatia "solutia este ciudata"? Procentul sau valoarea? Daca atunci, in 2003....apartamentul a fost evaluat la 12.307 USD, 40% a fost 5.200 USD, acum, cand preturile imobiliarelor au luat-o razna, costul aceluiasi apartament poate ajunge si la 70.000 EURO (ca sa nu mai spun ca.... evaluarea apartamentului s-a facut prin comparatia cu alte apartamente de la periferia orasului sau de la etaje superioare, sau chiar alt confort, fara sa-i adauge valoarea TVA-ului, ca sa-l scoata la o valoare cat mai mica).... culmea, suma este aceeasi. A mai intalnit cineva o situatie asemanatoare? Va multumesc anticipat.
Am mare nevoie de o lamurire: ce inseamna "timbrati la valoarea contestata"? (contest - in apel - o suma de bani mult prea mica fata de cat este dreptul meu in masa partajabila despre care este vorba in respectivul proces). De fapt....care este valoarea pe care trebuie sa o platesc? Cum se calculeaza aceasta valoare? Un pocent? Ok....dar care? La ce suma? La cea mica (sa zicem de 5.200 dolari?) sau la cea care trebuia sa mi se atribuie din fond (cea de 28.000 euro?)
Multumesc anticipat

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Eu contest suma de 5.200 Dolari - fiind prea mica - si stiu ca mie imi revine suma de 4 ori mai mare in euro!! Pentru care trebuie sa platesc taxa judiciara? si ce procent?

Multumesc
eu cred ca trebuie sa timbrati la valoarea de 70.000 euro, cit considerati a fi valoarea apartamentului. daca timbrati la 12307, la acea valoare se va raporta cuantumuul sumei pe care o veti primi.
au as solicita instantei sa platesc eu diferenta de 7107 euro sotului si sa va ramina apartamentul ;)

PS cred ca regulamentul forumului interzice postarea de mesaje consecutive. folositi-va de functia "editeaza" pentru a nu fi banata temporar ! ;)

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza? stancescua stancescua In urma cu 8 ani i-am dat concubinului meu o suma de 5000 Eur pentru a fi proprietar in cote de 1/2 la cumpararea unui imobil (cealalta cota de 1/2 este a ... (vezi toată discuția)
Procese - definitii conpama conpama Poate cineva sa imi explice ce inseamna \"amana cauza\" - fara a fi specificat un termen ulterior procesului la care am primit aceasta solutionare? Va ... (vezi toată discuția)
Indiviziune - evaluare, criza, reevaluare lscr lscr 1.in fond la o iesire din indiviziune se face evaluare; 2.incepe criza imobiliara, preturile scad; 3.cine a castigat fondul !!! (adica i s-a atribuit ... (vezi toată discuția)