avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procese - definitii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procese - definitii

Poate cineva sa imi explice ce inseamna "amana cauza" - fara a fi specificat un termen ulterior procesului la care am primit aceasta solutionare? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: conpama , utilizator 22:14, 5 Iunie 2011
Probabil acest lucru l-aţi văzut pe portalul instanţelor de judecată. Trebuie să existe un motiv pentru care se amână cauza şi un alt termen.
Da, pe portalul instantelor de judecata am vazut acest lucru. Din pacate nu exista nicio solutionare sau alt termen specificate ca motive pentru amanarea cauzei.
Am o intrebare, poate suna aiurea pentru cunoscatori, insa...nu intru in acea categorie. Cum se numeste pocedeul sau....procedura, prin care o persoana acuza ceva neadevarat , lucru care se poate demonstra printr-un simplu test? (mai exact o foarte buna prietena a mea a fost acuzata de fostul ei sot ca unul dintre copiii ei nu este al lui, insa, continua ideea asta de ceva timp si....este dispusa sa il dea in judecata pentru asta). Va rog ...sa-i dam o mana de ajutor!
In urma cu ceva timp am primit o comunicare un urma unui proces aflat pe rol unde era scris ceva de genul: "Autoritatea de lucru judecat presupune existenta unei triple identitati de obiect, cauza si parti, intre un litigiu pendinte si un altul solutionat irevocabil...." . Ma poate lamuri cineva cu ce inseamna aglomeratia asta de termeni?
Va multumesc anticipat
Autoritatea de lucru judecat inseamna ca, de vreme ce s-a solutionat deja o cauza intre aceleasi parti (A si B), cu un anume obiect (anulare, de exemplu), avand o anumita cauza juridica (contractul de vanzare-cumparare X, de exemplu).
Un al doilea proces cu aceleasi elemente (parti, obiect si cauza) nu se mai poate introduce.

Alte discuții în legătură

Autoritate de lucru judecat - notiune s.stefan s.stefan Buna ziua, Am castigat un proces iar in motivarea pe scurt de pe portal instanta foloseste expresia ,, Admite exceptia autoritatii de lucru judecat. ... (vezi toată discuția)
Pot solicita un termen de judecata intr-un litigiu pana la solutionarea cererii de stramutare? cristina69 cristina69 Buna ziua, As vrea sa stiu daca intr-un litigiu de munca aflat in apel al carui termen de judecata este fixat ptr. maine si a carui stramutare am solicita-o ... (vezi toată discuția)
Autoritate de lucru judecat stramutare aidu aidu Dosar 1 si Dosar 2 intre aceleasi parti, avand acelasi judecator. Dosar 1 este solutionat. Dosar 2 este stramutat si urmeaza sa se rejudece. In apel la dosar ... (vezi toată discuția)