avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Autoritate de lucru judecat - notiune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Autoritate de lucru judecat - notiune

Buna ziua,
Am castigat un proces iar in motivarea pe scurt de pe portal instanta foloseste expresia
,, Admite exceptia autoritatii de lucru judecat. Respinge cererea de chemare in judecata formulata de reclamanta in contradictoriu cu paratul, avand ca obiect cerere valoare redusa ca fiind autoritate de lucru judecat.”
Va rog sa-mi explicati ce inseamna aceasta motivare: autoritate de lucru judecat.”
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:59, 16 Aprilie 2016
inseamna ca v-ati mai judecat odata pentru acelasi lucru
Autoritatea de lucru judecat reprezinta un principiu ce guvernează activitatea de înfăptuire a justiţiei şi în virtutea căruia un litigiu, soluţionat printr-o hotărâre judecătorească definitivă nu mai poate forma obiectul unui nou proces având acelaşi obiect, aceeaşi cauză şi aceleaşi părţi.
Ar avea sanse in cazul unui eventual apel sa obtina o altfel de solutie a instantei?
Daca e autoritate de lucur judecat la instanta de fond, e autoritate de lucru judecat si la instanta de apel...
Autoritatea de lucru judecat presupune indeplinirea cumulativa a trei conditii:identitate de parti,obiect si cauza. Aveti castig de cauza la apel daca nu sunt indeplinite cumulativ cele trei conditii, altfel, nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare sentinta definitiva si irevocabila anna1 anna1 As dori sa-mi spuneti daca se mai poate relua un proces a carui sentinta pronuntata la Curtea de Apel este definitiva si irevocabila. Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Procese - definitii conpama conpama Poate cineva sa imi explice ce inseamna \"amana cauza\" - fara a fi specificat un termen ulterior procesului la care am primit aceasta solutionare? Va ... (vezi toată discuția)
Participare la proces geavela geavela Ce semnifica participarea activa in proces((a depus apel si motive de apel si a participat la sedinta de apel prin delegat) a Municipiului daca parata in ... (vezi toată discuția)