Buna ziua,
Am castigat un proces iar in motivarea pe scurt de pe portal instanta foloseste expresia
,, Admite exceptia autoritatii de lucru judecat. Respinge cererea de chemare in judecata formulata de reclamanta in contradictoriu cu paratul, avand ca obiect cerere valoare redusa ca fiind autoritate de lucru judecat.”
Va rog sa-mi explicati ce inseamna aceasta motivare: autoritate de lucru judecat.”
Va multumesc!
Autoritatea de lucru judecat reprezinta un principiu ce guvernează activitatea de înfăptuire a justiţiei şi în virtutea căruia un litigiu, soluţionat printr-o hotărâre judecătorească definitivă nu mai poate forma obiectul unui nou proces având acelaşi obiect, aceeaşi cauză şi aceleaşi părţi.
Autoritatea de lucru judecat presupune indeplinirea cumulativa a trei conditii:identitate de parti,obiect si cauza. Aveti castig de cauza la apel daca nu sunt indeplinite cumulativ cele trei conditii, altfel, nu.
Procese - definitii
conpama
Poate cineva sa imi explice ce inseamna \"amana cauza\" - fara a fi specificat un termen ulterior procesului la care am primit aceasta solutionare? Va ... (vezi toată discuția)