avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intrebare sentinta definitiva si irevocabila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intrebare sentinta definitiva si irevocabila

As dori sa-mi spuneti daca se mai poate relua un proces a carui sentinta pronuntata la Curtea de Apel este definitiva si irevocabila. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Teodor Dobrean , Notar 20:01, 2 Iulie 2013
Raspuns: NU.
Este vorba de autoritatea de lucru judecat
Prin definitia autoritatea de lucru judecat este un principiu de interes general potrivit căruia ceea ce s-a hotărât printr-un act de jurisdicţie, bine sau rău, se consideră că exprimă adevărul şi judecata nu mai poate fi reluată.
Autoritatea de lucru judecat (penal) se defineste ca fiin putere sau forţă recunoscută prin lege hotărârii judecătoreşti definitive de a fi pusă în executare şi de a împiedica o nouă urmărire pentru aceeaşi faptă, chiar dacă acesteia i s-ar da o nouă încadrare juridică.
AUTORITATEA DE LUCRU JUDECAT, este acel principiu ce guvernează activitatea de înfăptuire a justiţiei şi în virtutea căruia un litigiu, soluţionat printr-o hotărâre judecătorească definitivă nu mai poate forma obiectul unui nou proces având acelaşi obiect, aceeaşi cauză şi aceleaşi părţi.

O zi buna.
Cu respect,
Teodor Dobrean - Notar Public

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritate de lucru judecat - notiune s.stefan s.stefan Buna ziua, Am castigat un proces iar in motivarea pe scurt de pe portal instanta foloseste expresia ,, Admite exceptia autoritatii de lucru judecat. ... (vezi toată discuția)
Putere de lucru judecat Ilincav Ilincav Datele spetei pe scurt: Prima instanta obliga paratul la plata contravalorii facturilor neachitate, desi acesta a achitat intreaga suma ce forma obiectul ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea solutionarii exceptiilor de catre judecator mike72_mail mike72_mail In cadrul unui proces civil,judecatorul nu a solutionat si nu s-a pronuntat pe exceptiile de procedura si de fond invocate de parat prin intampinare,care face ... (vezi toată discuția)