avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procese - definitii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procese - definitii

Poate cineva sa imi explice ce inseamna "amana cauza" - fara a fi specificat un termen ulterior procesului la care am primit aceasta solutionare? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: conpama , utilizator 22:14, 5 Iunie 2011
Va multumesc frumos. In urma cu 2 ani cand s-a stabilit ca minorii sa imi fie incredintati, s-a hotarat ca pensia de intretinere sa le fie acordata din momentul hotararii si nu de la introducerea actiunii de divort sau despartirea in fapt. Am facut apel si recurs, cerand acest lucru, insa...fara rezultat. Acum, aproape la 3 ani, am deschis un nou proces cu acelasi obiect: plata pensiei minorilor din perioada de dinainte de divort, invocand facptul ca aparatoarea a omis sa scrie "negru pe alb" de la ce data sa le fie acordat copiilor acest drept. Pentru aceasta, chiar am recuzat-o pe motiv de incompetenta si neimplicare in respectarea intereselor si drepturilor copiilor. Are rost sa mai fac apel? Am sanse minime de castig? Multumesc
Din ce spuneti exista autoritate de lucru judecat, nu aveti cum sa castigati acum pentru perioada aceea.

In plus, aparatoarea nu poate fi recuzata, poate fi doar concediata. De la ea ar fi trebuit sa cautati recuperarea acelei sume daca a fost culpa ei - dar atentie, aceasta culpa trebuie dovedita.
Am mare nevoie de o lamurire: ce inseamna "timbrati la valoarea contestata"? (contest - in apel - o suma de bani mult prea mica fata de cat este dreptul meu in masa partajabila despre care este vorba in respectivul proces). De fapt....care este valoarea pe care trebuie sa o platesc? Cum se calculeaza aceasta valoare? Un pocent? Ok....dar care? La ce suma? La cea mica (sa zicem de 3.000 dolari?) sau la cea care trebuia sa mi se atribuie din fond (cea de 20.000 euro?)
Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritate de lucru judecat - notiune s.stefan s.stefan Buna ziua, Am castigat un proces iar in motivarea pe scurt de pe portal instanta foloseste expresia ,, Admite exceptia autoritatii de lucru judecat. ... (vezi toată discuția)
Pot solicita un termen de judecata intr-un litigiu pana la solutionarea cererii de stramutare? cristina69 cristina69 Buna ziua, As vrea sa stiu daca intr-un litigiu de munca aflat in apel al carui termen de judecata este fixat ptr. maine si a carui stramutare am solicita-o ... (vezi toată discuția)
Autoritate de lucru judecat stramutare aidu aidu Dosar 1 si Dosar 2 intre aceleasi parti, avand acelasi judecator. Dosar 1 este solutionat. Dosar 2 este stramutat si urmeaza sa se rejudece. In apel la dosar ... (vezi toată discuția)