avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bani partaj?!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bani partaj?!

Am o intrebare cu privire la o suma de bani: m-am casatorit in anul 2002, iar la 6 luni dupa casatorie, am contribuit cu o suma de bani (5.200 DOLARI - reprezentand banii mei de zestre), care prin hotarare judecatoreasca reprezinta 40% din valoarea de atunci (expertiza facuta in ianuarie 2003) din valoarea unui apartament (12.307 DOLARI). Acum... dupa 9 ani, in urma unei noi expertize solicitate in urma divortului si, implicit a partajului, apartamentul a fost evaluat la 55.000 EURO (fara TVA). Prin hotararea de saptamana trecuta, se solutioneaza astfel: mi se va restitui acea suma 5.200 DOLARI, reprezentand 40% din valoarea apartamentului (se specifica acest procent in solutionare).
Intrebare: De ce am mai efectuat plata unei noi expertize imobiliare, daca nu s-a luat in calcul pretul apartamentului la valoarea actuala? De ce nu se ia in calcul valoarea TVA-ului, la imobiliare? (expertul specificand faptul ca evaluarea facuta de el nu contine TVA).
De ce 5.200 DOLARI erau atunci 40% din valoarea apartamentului, acum, aceeasi suma este mai putin de 10%, in timp ce el a avut 60%, acum are peste 90%. Nu se considera acelasi procent mentinut in timp, indiferent de valoarea bunului, in cazul acesta vorbim de un apartament cu 3 camere.
Ma intreb daca apartamentul ar fi pierdut din valoare si ar fi ajuns la 5.200 DOLARI, mi-ar fi dat aceasta suma mie, el ramanand fara nimic? Vice-versa de ce nu este valabil?
Ma puteti lamuri si sfatui ce sa fac mai departe?
Mii de multumiri
Cel mai recent răspuns: conpama , utilizator 14:32, 8 Iunie 2011
Cine e titularul dreptului de proprietate?
Unde s-a ajuns cu faza procesului? Apel? Recurs?
Suntem in faza de APEL, proprietar este el, eu doar am contribuit cu bani ca el sa devina proprietar deplin, prin achitarea unei sulte mamei lui vitrege. Dar nici aceasta nu era trecuta in actul de proprietate, iar defunctul era tatal lui si sotul ei. Suma achitata (acel 40% care a fost recunoscut in FOND de catre Instanta) a fost achitata din zestrea mea, dupa casatorie.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza? stancescua stancescua In urma cu 8 ani i-am dat concubinului meu o suma de 5000 Eur pentru a fi proprietar in cote de 1/2 la cumpararea unui imobil (cealalta cota de 1/2 este a ... (vezi toată discuția)
Procese - definitii conpama conpama Poate cineva sa imi explice ce inseamna \"amana cauza\" - fara a fi specificat un termen ulterior procesului la care am primit aceasta solutionare? Va ... (vezi toată discuția)
Indiviziune - evaluare, criza, reevaluare lscr lscr 1.in fond la o iesire din indiviziune se face evaluare; 2.incepe criza imobiliara, preturile scad; 3.cine a castigat fondul !!! (adica i s-a atribuit ... (vezi toată discuția)