avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul compensator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul compensator

Buna ziua!Am si eu o mica nelamurire si v-asi ruga daca puteti sa ma ajutati!a-si dori sa stiu in cat timp de la terminarea preavizului,firma la care am lucrat se obliga sa i-si achite toate darile catre cei concediati(salariul pe ultima luna ne-a fost amanat cu 2 saptamani,salariul compensator si garantia)?
Si...daca angajatorul nu mai vrea sa ne dea salariul compensator,cum putem proceda ca sa il obtinem!
Va multumesc anticipat!!!
Ultima modificare: Luni, 22 Noiembrie 2010
flori85, utilizator
In mod normal la lichidarea finala, cand veti primi nota de lichidare ar trebiu sa primiti toti banii.
flori85 a scris:

Buna ziua!Am si eu o mica nelamurire si v-asi ruga daca puteti sa ma ajutati!a-si dori sa stiu in cat timp de la terminarea preavizului,firma la care am lucrat se obliga sa i-si achite toate darile catre cei concediati(salariul pe ultima luna ne-a fost amanat cu 2 saptamani,salariul compensator si garantia)?
Si...daca angajatorul nu mai vrea sa ne dea salariul compensator,cum putem proceda ca sa il obtinem!
Va multumesc anticipat!!!

Aveti doua posibilitati , care se pot exercita concomitent?
1. sesizare la ITM
2. Actiune in instanta. Aceasta se depune la Tribunalul judetean in a carui raza aveti domiciliu si este scutita de plata taxelor judiciare.
asa cum a mai aratat cineva mai sus trebuie sa faceti actiune in instanta pentru plata drepturilor salariale si puteti cere si bani pentr concediu neefectuat la care aveati dreptul. Puteti face si sesizare la ITM dar si ei va vor indrepta spre instanta de judecata. La o astfel de actiune sunteti scutita de plata vreunei taxe de timbru. Mai verificati daca nu cumva firma a intrat in dizolvare, reorganizare etc atunci va inscrieti pe tabelul creditorilor cu suma neachitata din salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu neefectuat si neplatit ContSters150059 ContSters150059 Buna seara, am lucrat timp de 8 luni, septembrie 2009- mai 2010 perioada in care nu mi-am luat nici o zi de concediu la lichidare am primit salarul net plus ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatului lenuja lenuja am lucrat de pe data de 20.09.2014 pana pe data de 28.04.2015 la SC ANDORRA TONY SRL din IASI,am incheiat un contract de 4 ore dar eram obligata sa lucrez mai ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii ?! dana40 dana40 Buna seara, In data de 08.06.2011 mi sa incheiat cim cu art 65 alin 1,am solicitat angajatorului plata a cel putin doua salarii compensatorii asa cum e ... (vezi toată discuția)