avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Divort cu nabadai de cetatean arab
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Divort cu nabadai de cetatean arab

Buna ziua

Am urmatoarea speta. O prietena de-a mea, s-a casatorit in italia cu un cetatean egiptean cu care are un copil. Dupa 3 ani de casatorie a hotarat sa divorteze de el pt ca era foarte violent. De foarte multe ori a fost calcat ain picioare pe motive de gelozie. Problema nu e divortul in sine, pentru ca nu poti sa tii pe cineva legat de un om... ci faptul ca individul o ameninta cu moartea. Amica mea e venita in tara unde-i si copilul insa ii este frica sa ii ceara judecatorului la divort copilul pt ca ala o amenintat-o pe ea si pe parintii ei cu moartea ca vine in Romania si ii omoara pe toti daca va face asta.

La fel o ameintat-o si ca divorteaza... femeia asta e terorizata si nu isi va reface viata niciodata pt ca ala a ameintat-o ca daca se va casatori cu altcineva o va omora. Practic individul o controleaza prin amenintari nu ii da voie sa faca nimic pe acest considerent.

Ce se poate face astfel incat sa aiba curaj sa ii ceara copilul la divort? Am inteles ca autoritatile romane sunt ca si inexistente ele nu se baga decat daca vii la politie cu cutitul infipt in spate, atunci se sesizeaza...

Individul este cunoscut in egipt cu probleme cu legea, in italia la fel, unde a avut o tentativa de omor dar a scapat pt ca ea l-a scos si a depus marturie pt el, plus alte chestii penale...

Ce se poate face? cum se poate pune la adapost fata de un astfel de individ care stie unde locuiesc parintii ei, si ea se teme pt viata lor...

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:12, 23 Noiembrie 2010
daca o sa stea asa nu o sa rezolve nimic... si e leste de inteles ca primul pas ar fi o plangere...macar sa fie.. si mai face alta.. copilul are tot dreptul sa il ceara pt ca este mama... trebuie sa aiba si ea tupeu in fata lui.. sa mearga eventual si la un avocat care sa o ajute in redactarea corecta a plangeri...
Nu e vorba doar de redactarea plangerii.
E vorba de probe si de luarea in serios a plangerii.
Exista multe persoane care fac astfel de plangeri dar...
Ziceam ca avocatul ar trebui sa se implice.Daca avocatul nu se implica...in caz extrem plangerea va ajuta la identificarea suspectului pentru omor...daca lucrurile vor scapa de sub control...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari prin sms nicoleta1975 nicoleta1975 Primesc amenintari (chiar si cu moartea) prin telefonate si prin mesaje pe telefonul mobil.Stiu foarte bine cine este autorul intrucat il cunosc si nici nu isi ... (vezi toată discuția)
Ce se presupune ca ar trebui sa faca un avocat? Vladaz Vladaz Ce se presupune ca ar trebui sa faca un avocat? O intrebare de la cineva la o prima experimenta cu un avocat... Am fost la un avocat pentru niste ... (vezi toată discuția)
Amenintari cu moartea prin telefon si sms rindo rindo De aproximativ 2 ani un individ il ameninta cu moartea prin sute de mesaje telefonice si verbal pe fratele meu, incercand sa il desparta de prietena lui. Au ... (vezi toată discuția)