In urma unei plangeri s-a deschis dosar penal pentru un magistrat la parchetul de langa curtea de apel ce termen de finalizare are conform legii? Legea si art va rog
De dovedit !!! sunt doar documente(unele lipsa), cert e ca se tegiverseaza pana iese Dl. la pensie sau din alte considerente.
Domnule inteleg fff bine de ce este asa complicat si toata lumea imi spune ca "poti muri cu dreptatea in mana" dar sunt o optimista incurabila si sper in justitie.
Desi exista si proverbul " corb la corb"
Deci dupa un an pot face plangere pentru tegiversare la Prchetul de langa ICJ ?
Sau poate este alta cale Curtea Europeana de Justitie ???
Doar in tara va puteti plange.
Sesizati in scris.
Depinde si ce a facut in acest timp organul de ancheta.
Am avut un caz in care in 2 zile s-a facut ce nu s-a reusit in 6 luni.
La CEDO nu puteti ajnge deocamdata.
Daca a avut avocat ales ar trebui sa aiba dovada de primire a cererii depuse.
Mai greu ar fi cu declaratia martorului dar, depinde de mai multe lucruri.
Am avut si eu situatii in care mi-a disparut delegatia de la dosar pentru a se desemna avocat din oficiu...
Dar, m-am informat si am depus un duplicat dupa delegatie...Era intr-o vreme in care procurorul emitea mandatul de arestare preventiva...taia si spanzura...
Se pot intampla multe lucruri...
Mai inainte existau vremuri in care procurorul dicta solutia la judecator...
Astazi...lucrurile s-au schimbat dar ...probleme pot exista oriunde in lume...
Da am numarul de inregistrare,iar la solicitarea mea scrisa unde este cererea de probatoriu mi se raspunde "intrucat dosarul este in instanta sa o solicite instanta", dupa care mai am o cerere din septembrie sa mi se inmaneze o copie la care nu am primit raspuns nici in ziua de azi.Urmeaza sa ma duc cu alta adresa la CSM
La declaratia martorului in opisul intocmit de parchet apare un nume si de la pagina la pagina dar filele la dosar sunt lipsa.
Avocatul ales a fost anuntat cu o zi inainte de prezentarea rechizitoriului si expirarea mandatului de arestare , intrucat era in provincie materialul s-a prezentat cu avocati din oficiu pe care acuzatii i-au respins si nu au semnat rechizitoriul.
Deci termenul rezonabil se poate reduce la un an intrucat sunt inscrisuri si nu necesita o ancheta ampla?
S-au invatati-ma ce sa fac?