In urma unei plangeri s-a deschis dosar penal pentru un magistrat la parchetul de langa curtea de apel ce termen de finalizare are conform legii? Legea si art va rog
Termenul rezonabil nu se reduce la un an.
Daca nu exista dovada la opis ca a fost audiat pot exista alte dovezi dar este recomandabil sa vorbiti cu avocatul dvs.
Sunt aspecte pe care doar avocatul dvs. le cunoaste.
Chestiunea cu prezentarea materialului de urmarire penala in ziua Z imi pare curioasa deoarece parchetul mai putea astepta o zi pana sa se intoarca aparatorul ales.
Daca insa se intorcea in localitate peste mai multe zile era normal sa fie desemnat un avocat din oficiu.Durata este foarte importanta in acest caz.Daca era plecat in concediu si se intorcea peste 7-15 zile...parchetul nu prea putea sa astepte atata timp.Avocatul als putea sa faca o substituire.
Sunt aspecte mici dar care conteaza enorm...
Pai parchetul nu mai putea astepta intrucat expira mandatul de arestare.
Iar delegatia dura 2 zile.Nu era normal ca cel putin cu 3 zile inainte de expirare si prezentare sa fie anuntat.Dar sa discutam situatia cand acuzatii au cerut totusi prezenta avocatului ales si nu au semnat rechizitoriul.
Iar cu cealalta problema exista dovada sustragerii intrucat nu exista paginile respective , se sare de la pagina 50 la 55 (credeti ca nu stie sa numeroteze?) sau pate a inventat asa un nume (himnotizat fiind) care de fapt nu exista. E ciudat cat de complicat se vede la dvs. ca eu trebuie sa demonstrez, nu el sa justifice lipsa lor.
Exista o cutuma,nimeni nu vrea sa se bage impotriva unui procuror.
Am patit sa se schimbe numerotarea filelor a dosarului de urmarire penala.Astfel, indicam o fila si de fapt in instanta avea un alt numar.Adica numarul 55 devenea 95...
Procurorul stia ca am analizat acea fila...si o notasem...
Si nu numai intr-un caz am vazut schimbarea numarului de fila, dar in exemplul sus mentionat a trebuit sa cer dosarul la bara dupa sedinta pentru a indica fila exacta intrucat judecatorul nu o gasea dupa numarul indicat de mine si modificat...de procuror...
Daca aveti avocat inseamna ca va reprezinta cineva.In astfel de cazuri trebuie vazut exact dosarul.