avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Opinii despre avocatnet.ro Nelamurire rating Avocatnet
Discuție deschisă în Opinii despre avocatnet.ro

Nelamurire rating Avocatnet

:) Mi-ar putea cineva explica ce criterii sunt avute in vedere la stabilirea rating-ului?
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 18:43, 20 Aprilie 2008
romascanu a scris:

admin a scris:

hai sa ne gandim serios. e mai bine cu rating sau fara el?
ca pe mine ma trec niste ganduri cum ca pana acum, n-am auzit decat de oameni nemultumiti.
ar fi culmea sa impunem ceva impotriva vointei utilizatorilor forum-ului, motiv pentru care hai sa ne decidem repede daca rating-ul e util sau nu.

... daca din anumite cauze n-as mai putea sa scriu cateva zile pe forum "nivelul meu de experienta" ar scadea dramantic in ochii utilizatorilor pentru ca o trasatura "vizibila" o ascunde adesea pe cea opusa ei.

Eu cred ca nu conteaza ce spun unii si altii despre tine. Tu iti faci meseria cu drag. =D> Deci daca iti place ce faci, nu conteaza rating-ul
Daca tot nu ne intereseaza ratingul, daca el nu urmareste un scop, de ce sa fie mentinut?
Adica nu e tocmai logic sa incarcam o pagina de net cu zeci de informatii, unele inutile, de care nu tine seama nimeni... Ok? Asta cred ca incearca adminul sa vaza, daca el ajuta sau ba...

Pe mine nu ma intereseaza ratingu', m-a interesat de ce mi-a crescut atunci, atat... ca nu am inteles. Cred ca ar fi mai multe modalitati in care s-ar linisti spiritele, printre care, in caz de nemultumiri, daca i se motiveaza omului, poate se linisteste si intelege.
Apoi, cred insa ca e bine ca, daca ramane un rating, calculul sa ramana ascuns, dar nepotriveala unor descrieri cred ca deranjeaza... ceea ce ar putea intra in conflict cu ideea anterioara, caci unele lamuriri ar putea duce la intuirea ponderii unor factori.

Astfel, am clarificat ca nu conteaza frecvanta accesarii forumului, dar mi-a crescut in 2 zile cu aproape 20 de sutimi ratingul, fara sa fac nimic. O lipsa de o zi l-a scazut cu 9 sutimi, ceea ce inseamna ca, desi s-a spus ca frecventa nu influienteaza, nu e tocmai asa.

Cred ca forumul ar trebui sa caute idei noi in alte forme si sa fie preocupat de cresterea numarului de profesionisti care il acceseaza.
Astfel, in loc de idei de guvernatori si presedinti, un concurs pe tema imbunatatirii prezentatii sau utilitatii forumului poate ar fi mai bun, ar castiga si forumul ceva...
Apoi, idei sau intrebari nu primesc raspuns uneori...
Regulamentul cred ca are loc de imbunatatiri semnificative, caci nu se precizeaza aproape nimic referitor la avertismente, banuri si alte alea.
Ca si raspunderea juridica a forumului. Ca si sectiunea de consultanti.

In rest, nici la o sala de adancire a circumvolutiunilor nu fac atata efort neuronii mei, astfel incat este un forum mai mult decat satisfacator.
Inca mai astpt raspuns la intrebarea mea despre barou, intre timp am observat ca baroul vrea si el sai si accepta si el sugestii. :D Sa vedem ce-o sa iasa.
Hai sa incepem cu inceputul:
- regulamentul forumului a fost modificat azi: www.avocatnet.ro/content/tag...
- am explicat mai bine ideea de rating: www.avocatnet.ro/content/pag...
- ca intotdeauna, asteptam sugestii si o sa incercam sa imbunatatim sub toate aspectele siteul.

Initial, inainte de lansarea rating-ului, aparuse si ideea ca nota sa nu fie afisata. Pur si simplu sa existe un clasament realizat in functie de algoritm-ul de rating si atat. Cred ca am ales solutia buna.

Guvernatorii si presedintii au sensul lor. Nu cred, deloc chiar, ca un concurs ar putea aduce idei geniale petnru forum. Dimpotriva, ar aduce bataie de cap si multe-multe zile pierdute in departajarea (dupa ce criterii?) a participantilor la concurs. Avocatnet.ro este un site complex, la care lucreaza in acest moment o echipa destul de mare de oameni. Concursurile au menirea de a aduce oameni in site, nu neaparat in forum.

Rating-ul a crescut doua zile fara sa faci nimic pentru ca probabil facusei destul in ultima zi in care facusei ceva. la fel, ti-a scazut cand facusei ceva pentru ca in zilele anterioare activitatea nu fusese pe placul algoritm-ului nostru.

Adevarat cu nepotriveala, de aia am si dezvoltat un sistem care explica cat se poate de amanuntit rating-ul. Si am extins explicatiile si la alte noutati nu foarte cunoscute: listele de prieteni si discutiile private in forum. O sa explicam si alte lucruri care pot fi interesante, dar asteptam sugestii in acest sens, petnru ca e foarte complicat sa ghicim ce nu merge in comunitate.

Adevarat, o mare parte a succesului din ultimele luni se datoreaza profesionistilor. Care insa, dupa umila mea parere, au fost atrasi la inceput de rating, dupa care au devenit interesati cu adevarat de discutii. Deci o oarecare influenta are si nota in cauza.
Sa nu fim ipocriti! Normal ca rating-ul atrage si indeamna la participare pe forum.
Ca la scoala: cui ii place sa se "balaceasca" in mediocritate?

Personal, am ajuns sa nu-mi mai bat capul cu rating-ul, tocmai pentru ca nu e atat de relevant cu privire la competenta unui participant...
In perioada in care aveam niste virusi si nu puteam sa-mi vizualizez mesajele pe yahoo si intram doar direct de pe site-ul www.avocatnet.ro, desi participam la discutii cam tot ca pana atunci, adica zilnic si destul de constant, rating-ul imi scadea vertiginos. Nu m-a deranjat si tot am scris...
intradevar cum spunea mai inainte doamna avocat si rating-ul are stimularea lui insa la un moment dat sa urmaresti forumul devine o obisnuinta in a da un raspuns, o parere cat mai exacta posibil. Adevarul ca in ultimele luni a crescut spectaculos numarul de "probleme si raspunsuri" in site, precum si informatiile de zi cu zi care sunt vizitate de multa lume datorita utilitatii lor. Cine intra frecvent pe forum poate observa care sunt userii ce pun accent mai mare pe rating, si de obicei au o izbucnire la inceput si apoi elanul scade, din diferite motive pe care intradevar nu le putem sti.
Fata de acum un an situatia sta bine, forumul arata din ce in ce mai bine, discutiile sunt mai usor de urmarit. Era un chin acum 4-5 ani sa intri pe forum :D
FELICITARI ECHIPEI SI TUTUROR CELOR IMPLICATI SI LA MAI MARE! :)

Alte discuții în legătură

Infiintam titlul de consultantul lunii Admin Admin Ne gandim sa infiintam din martie titlul de "Consultantul Lunii" la Avocatnet.ro. Pe scurt, consultantul care va avea cea mai buna medie a rating-ului din ... (vezi toată discuția)
S-a imbunatatit calitatea discutiilor in forum? Admin Admin Intrebarea vizeaza mai ales modul in care se raspunde la intrebari. Din punctul meu de vedere, se vede o usoara imbunatatire a calitatii raspunsurilor. Dar eu ... (vezi toată discuția)
Top 10 consultanti popularizati in avocatnet.ro Admin Admin Incepand de astazi, activitatea primilor 10 consultanti listati in ordinea rating-ului Avocatnet.ro este popularizata in toate paginile websiteului, alaturi de ... (vezi toată discuția)