avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Opinii despre avocatnet.ro Nelamurire rating Avocatnet
Discuție deschisă în Opinii despre avocatnet.ro

Nelamurire rating Avocatnet

:) Mi-ar putea cineva explica ce criterii sunt avute in vedere la stabilirea rating-ului?
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 18:43, 20 Aprilie 2008
admin a scris:

...........
acum, am si eu cateva intrebari.
hai sa ne gandim serios. e mai bine cu rating sau fara el?
ca pe mine ma trec niste ganduri cum ca pana acum, n-am auzit decat de oameni nemultumiti.
ar fi culmea sa impunem ceva impotriva vointei utilizatorilor forum-ului, motiv pentru care hai sa ne decidem repede daca rating-ul e util sau nu.
si, in plus, hai sa ne mai decidem daca aveti incredere in noi sau nu.
ca, daca ajungem la concluzia ca nimeni nu are incredere ca nu se masluieste rating-ul, atunci eu unul vorbesc degeaba.
in final, mai mai intereseaza si daca gasiti un argument pentru care google nu face public algoritm-ul de afisare a rezultatelor in lista de cautari dupa un anumit cuvant?

1. O parte din utilizatori, intr-adevar , sunt nemultumiti de rating - de modul lui de calcul . Daca ma gandesc bine s-a mai pus odata problema publicarii algoritmului de calcul si s-a decis ca nu este cazul publicarii lui.
2. Eu am incredere in voi si nu cred ca rating-ul este masluit.
3. =D> ..... frumoasa comparatie cu motorul de cautare google.
ghola a scris:

orca a scris:

Nu ma supar.Sper ca raspunsul meu sa nu te deranjeze. Dar pentru a ma inscrie ca si consultant ar insemna sa am tot timpul un pic de timp la dispozitie...- bineinteles pt raiting:))- ceea ce nu se prea intimpla. Am timp acum... dar peste o zi, doua, o saptamina sunt convinsa ca voi avea foarte putin timp sa accesez acest site, si sa urmaresc discutiile, pentru ca pe linga problemele de serviciu si familia, un timp insemnat imi ocupa masterul si pregatirea disertatiei, unde crede ma ca am o suta una carti de studiat, analizat etc. Dar asta e alta problema... Poate la un moment dat voi completa si datele ca si consultant, pina atunci nu pot decit sa sper ca interventiile sunt de bun simt.

Iti doresc mult succes. Am trecut prin asa ceva si stiu ce inseamna.Uneori trebuie sa facem foarte multe sacrificii si ma intreb de ce am devenit asa scortosi? Eu personal am uitat sa rad. Chiar acest forum este o relaxare pentru mine.
Mult mult succes.!

Multumesc. La un moment dat vei regasi puterea de a ride, atunci sper sa o faci din toata inima. Nu stiu daca scortosi e termenul cel mai potrivit, stresati, monotoni, insensibili... Mai un pic si ma apuc de psihanaliza:)
admin a scris:

- conteaza calitatea raspunsurilor, modul in care activitatea este apreciata de ceilalti utilizatori.

iata ce conteaza la calcularea rating-ului:
- conteaza cat scrii (nu conteaza ca scrii 100 de mesaje zilnic, ci ca scrii mesaje)
- conteaza cand scrii (nu conteaza ca intr-o zi ai scris 100 de mesaje, conteaza ca scrii constant)
- conteaza daca esti apreciat cand scrii (adica daca te recomanda utilizatorii ca un consultant bun)
- conteaza daca ai profilul completat (poza, descriere, etc. De ce sunt importante? pentru ca nu e fair sa oferi consultanta pe modelul "infiintez firme")
- conteaza daca primesti cereri de consultanta (si aici, trebuie sa constat ca unii oameni sunt atat de inventivi, incat au inceput sa isi trimita singuri cereri, ca s-au prins ca sunt importante. Iata ce fel de oameni incercam sa tinem departe de formula, pentr ca ne-au dovedit ca fac orice, oricat de penibil ar fi, ca sa isi creasca rating-ul)
- conteaza daca iti este afisat profilul de catre utilizatori (ca asta inseamna ca sunt interesati sa afle mai mult)

Stiti uneori ma intreb si eu de ce rating-ul meu scade fata de rating-ul altora. Atunci sunt carcotasa si am o zi proasta.
Alta data nici nu bag in seama ce rating am. La inceput eram curioasa sum se calculeaza dar mi-am impus sa nu ma mai consum, imi spun" Asta e" si merg mai departe. :yeah:
~ Conținut șters la cerere ~
admin a scris:

hai sa ne gandim serios. e mai bine cu rating sau fara el?
ca pe mine ma trec niste ganduri cum ca pana acum, n-am auzit decat de oameni nemultumiti.
ar fi culmea sa impunem ceva impotriva vointei utilizatorilor forum-ului, motiv pentru care hai sa ne decidem repede daca rating-ul e util sau nu.

Pun aici cu copy-paste o parte dintr-un mesaj primit de la un utilizator. Pentru mine nu-i rau, dar el dovedeste o gresita perceptie din partea utilizatorilor a ratingului...

"Stimata Doamna avocat,
dupa nivelul de rating pe care l-ati atins pe pagina www.avocatnet.ro, sint
convins ca ar trebui sa aveti la fiecare din cele 6 domenii de activitate
cite cinci stele, care dovedesc NIVELUL DE EXPERIENTA".

... ori, nu exista si n-ar trebui sa se faca nici o legatura intre rating si nivelul de experienta al celui care atinge la un moment dat un anumit rating. Sau, ca sa ma exprim altfel, exista si reversul medaliei: daca din anumite cauze n-as mai putea sa scriu cateva zile pe forum "nivelul meu de experienta" ar scadea dramantic in ochii utilizatorilor pentru ca o trasatura "vizibila" o ascunde adesea pe cea opusa ei.

Alte discuții în legătură

Infiintam titlul de consultantul lunii Admin Admin Ne gandim sa infiintam din martie titlul de "Consultantul Lunii" la Avocatnet.ro. Pe scurt, consultantul care va avea cea mai buna medie a rating-ului din ... (vezi toată discuția)
S-a imbunatatit calitatea discutiilor in forum? Admin Admin Intrebarea vizeaza mai ales modul in care se raspunde la intrebari. Din punctul meu de vedere, se vede o usoara imbunatatire a calitatii raspunsurilor. Dar eu ... (vezi toată discuția)
Top 10 consultanti popularizati in avocatnet.ro Admin Admin Incepand de astazi, activitatea primilor 10 consultanti listati in ordinea rating-ului Avocatnet.ro este popularizata in toate paginile websiteului, alaturi de ... (vezi toată discuția)