avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mosteniri

Suntem doi frati, parintii nostrii sau despartit acum 42 de ani ,dar nu au divortat , mama a construit o casa pe terenul mostenit de la tatal ei,in 2009 a murit tata,mama are toate actele pe numele ei (cadastru extras de cacte ).Mama poate sa-mi vanda casa ei fara sa facem sucesiunea dupa decesul tatalui meu?
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 12:00, 23 Noiembrie 2010
Nu.
Desi erau despartiti in fapt, de drept imobilul este bun comun din casnicie, asa ca 50% ii apartinea tatalui. Trebuie sa dezbateti succesiunea.
Aiurelu - bunul mostenit de mama ta de la tatal ei este BUN PROPRIU si mama ta poate sa faca orice doreste cu el ! Asta referitor la teren....referitor la constructie , daca aceasta a fost edificata in timpul casatoriei este BUN COMUN si , ca atare , va trebui dezbatuta succesiunea!
B-)
Ultima modificare: Luni, 22 Noiembrie 2010
MIHAI GRIGORE, Avocat
terenul este bun propriu, deci este al mamei tale, constructia este bun comun, doarece parintii nu erau divortati. ar fi o discutie de facut, in sensul ca, cf. dreptului roman, casa urmeaza terenul si ar putea sa se discute despagubirea fratelui cu c.valoarea materialelor folosite la construirea casei, evident daca aveti facturile, si multe alte considerente, veniturile mamei in timpul separarii, etc. totul sub beneficiul indoielii deoarece nu vad actele in amanunt, si nu cunosc situatia in totalitate.
revin, oricum succesiunea trebuie dezbatuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj calanceavasile calanceavasile Neam certat si ne am separat in fapt in 03 01 2003 dar am divortat legal in septembrie 2008 In 17 dec 2002 am optinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Acte succesiune dan66aurel dan66aurel Vreau si eu sa stiu daca este nevoie sa fac acte de mostenitor daca a decedat mama in luna Noiembrie 2012) dar tata traieste. Toate actele sunt pe numele ... (vezi toată discuția)