avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SECTORUL PRIVAT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SECTORUL PRIVAT

sotul meu este in cresterea copilului de 4 luni si vrea sa se intoarca la serviciu ,as vrea sa stiu daca va primi acelasi salariu care il avea in momentul intrari in concediu de cresterea copilului mentionez ca sotul lucreaza in sectorul privat din raspunsurile dupa forum am observat ca se specifica doar la cei din sistemul bugetar ca salariu ramane acelasi dar la secrorul privat nu este specificat deci intrebarae mea este :SALARIU RAMANE ACELASI LA INTOARCEREA DIN CONCEDIUL DE CRESTEREA COPULULUI SI LA CEI DIN SECTORUL PRIVAT?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:29, 23 Noiembrie 2010
Salariul trebuie sa ramina acelasi intrucit contractul sau de munca a fost suspendat
Pentru sectorul privat sunt aplicabile dispozitiile art.10 aln.7 din Legea nr.202/2002, si anume : La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare salariu întoarcere cic Alelena Alelena Buna ziua, In urma concediului de creștere a copilului ,având contractul suspendat au avut loc majorări salariale anuale plus o majorare venită din ... (vezi toată discuția)
Obligatia angajatorului stancavalentina stancavalentina pe cind eram incic guvernu a indexat salariul cu 8/ la revenirea in cimpul muncii angajatoru nu avea obligatia sa mi aduca salariul la zi la inceperea ... (vezi toată discuția)
Spor metalurgie MihaelaChirita MihaelaChirita Buna ziua Un salariat beneficia de spor de metalurgie. A intrat in concediu pt cresterea copilului, 2 ani. Cand revine la locul de munca, nu beneficiaza ... (vezi toată discuția)