Da, poti face la ce service vrei tu. Mergi cu antecalculatia de la service la inspectorul tau de daune la care ai deschis dosarul si el iti o pune la dosar... din acel pret un 10% se poate adauga pentru viitoarele reparatii care se ivesc pe parcurs in timp ce masina se repara.
Iar de despagubit... asiguratorul plateste reparatia la service-ul care iti repara masina - valoarea din antecalculatie plus 10 la suta daca este nevoie. Tu nu primesti nimic decat masina reparata cand e gata (zile, saptamani sau luni). Daca citesti pe internet vei vedea ca cei de la CSA au fost de acord ca tu de exemplu sa iti inchiriezi o masina pe perioada cat masina ta este in service, iar apoi sa iti deconteze firma de asigurari... numai ca asta se poate obtine doar in instanta si foarte greu...iar inspectorul de daune sigur va zice ca in Romania nu se practica asa ceva. Eu am citit hotarare judecatoreasca in care cineva chiar si-a primit banii inapoi pe inchiriatul unei masini.
Valoarea aceea din antecalculatie trebuie sa fie mai mica decat valoarea masinii din momentul accidentului pe care ti-o calculeaza inspectorul de daune. Poti sa o calculezi si tu sa fii sigur ca nu te inseala.
[ link extern ]
Pe linkul acesta gasesti coeficientii care trebuie luati in considerare. Te uiti in catalogul Schwacke de pretul masinii tale...calculezi cati ani au trecut de la prima inmatriculare....inmultesti numarul de ani cu 10.000 de kilometrii...sau 15.000 nu mai stiu exact....daca masina ta are mai multi km decat ai calculat acum...iti va intra la stare satisfacatoare...daca are la fel..va fi stare medie...stare buna nu vei vedea niciodata. Acum te uiti in tabel si iei coeficientul corespunzator numarului de ani si al starii autovehiculului. Scazi din valoare din catalog coeficientul la suta si afli valoarea pe care o are masina ta acum. Daca antecalculatia este mai mare decat aceasta valoare, primesti doar 75% din valoarea masinii acum si ramai si cu epava...daca este mai mica, atunci se repara masina la service-ul pe care l-ai ales tu sa-ti faca aceasta antecalculatie.
Bafta daca mai ai intrebari iti raspund cu placere ca in doua saptamani am invatat tot ce se putea despre acest subiect...mai putin partea cu chemarea in instanta..pe care sper sa o invat de aici