avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buletin expirat - poate fi ridicata pensia?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buletin expirat - poate fi ridicata pensia?

mama are buletinul expirat si trebue sa ridice pensia bunicii de handicap[bunica a decedat luna trecuta]ce acte trebuesc daca are buletinul expirat mama de 1 luna.va ridica pensia de handicap a bunicii?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:33, 23 Noiembrie 2010
Legal,nu
Fie realizeaza buletinul nou -in regim de urgenta,fie ridica pensia cand va fi in posesia buletinului valabil
Bineinteles ca nu poate sa ridice ultima pensie daca buletinul a expirat! Sper ca discutam despre pensie, nu despre indemnizatia de handicap (pensie de handicap nu exista, exista pensie de invaliditate).

Dar nu este obligatoriu sa ridice mama dvs. ultima pensie, poate sa o faca oricare dintre persoanele prevazute la art. 97, alin. (1) din Legea nr. 19/2000. Inainte de ridicarea ultimei pensii, trebuie solicitata casei de pensii o adeverinta (va adresati serviciului "Plati beneficii" din cadrul casei de pensii si puteti ridica si dvs. aceasta adeverinta).

Art. 97 - Legea nr. 190/2000
(1) Sumele rămase neîncasate de către pensionarul decedat, reprezentând pensia pe luna în care a avut loc decesul, şi, după caz, drepturile de pensie cuvenite şi neachitate până la deces se plătesc soţului supravieţuitor, copiilor, părinţilor sau, în lipsa acestora, celorlalţi moştenitori, în condiţiile dreptului comun.
(2) Sumele prevăzute la alin. (1) pot fi solicitate în cadrul termenului general de prescripţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare pensie dupa deces de catre rude de gradul 2 Ruxandra17 Ruxandra17 Buna seara, Mama mea a avut grija de bunicul meu, tatal tatalui meu, timp de 12 ani. In acest timp tatal meu a decedat, iar recent si bunicul meu a decedat. ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla daca cineva ia pensie de handicap? stefi_gv stefi_gv buna ziua. cum pot afla daca cineva ia pensie de handicap? casa de pensii imi poate da o adeverinta, ceva, daca fac o solicitare scrisa la ei, invocand Legea ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas sau orice alt ajutor de la stat djhojd djhojd Buna, Tata a murit in data de 2 august de cancer. A avut pensie de 1000 RON si ajutor de persoane cu handicap (grav) de vreo 400 RON. Membrii familiei sunt ... (vezi toată discuția)