avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum ies din tara cu copilul dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum ies din tara cu copilul dupa divort

am divortat de curand, definitiv si irev. am un copil pe care instanta mi l-a incredintat mie si vreau sa plec cu copilul din tara dar am inteles ca imi trebuie acordul scris al tatalui chiar daca suntem divortati.....este adevarat asa ceva????
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:22, 23 Noiembrie 2010
Puteti pleca din tara cu hotararea de incredintare a copilului, purtand pe ea mentiunea de defibnitiva si irevocabila si cu pasaportul minorului.
Nu aveti nevoie de acordul fostului sot pentru a iesi din tara.
Aveti insa nevoie de hotararea prin care minorul v-a fost incredintat, legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila, in original si de pasaport pentru minor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec vara asta in vacanta prin europa cu fetita mea danutlucian13 danutlucian13 vreau in vara asta sa plec in vacanta prin europa cu fetita mea,eu sunt divortat legal de sotie iar fetita mi-a fost incredintata mie la divort de instanta cu ... (vezi toată discuția)
Conditii de calatorie minor danutza79 danutza79 sunt divortata de fostul sot iar copilu este in grija mea .vreau sa stiu dak mai e nevoie de semnatura tatalui pentru a scoate copilul din tara dak acesta mi-a ... (vezi toată discuția)
Drepturi asupra copilului ContSters75210 ContSters75210 Buna dimineata. As dori sa stiu ce acte imi trebuie pentru a pleca cu copilul din tara daca sunt divortata de tatal sau si minorul mi-a fost incredintat spre ... (vezi toată discuția)