avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchidere firma/suspendare activiate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchidere firma/suspendare activiate

Buna ziua,
As vrea sa stiu care ar fi cea mai simpla si ieftina metoda de a inchide o firma , SRL cu obiect activitate comert cu amanuntul (haine, cosmetice, incaltaminte etc). In cazul in care de exemplu firma isi suspenda activitatea pt 3 ani ce trebuie facut? Pt marfa ramasa se plateste TVA sau se poate casa? Dar pt inchiderea definitiva a firmei trebuie platit neaparat TVA sau ce se mai poate face?
De asemenea mentionez ca spatiul in care isi desfasoara momentan activitatea firma este proprietatea firmei dar nu este intabulat (nu exista ca si acte decat factura si un proces verbal de la licitatie); masina este de asemenea cumparata pe firma. Ar putea fi acestea un impediment?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: bejenaru , utilizator 21:45, 24 Noiembrie 2010
Suspendare pe 3 ani. E mai ieftin.
Si cu marfa ce ramane de pe stoc stiti cumva ce se poate face? Se poate casa, trebuie platit TVA pt ea? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere firma si stocul de marfa Alexandra.C Alexandra.C Am o societate care momentan este suspendata. As vrea sa o inchid pt ca nu mai am activitate. Nu am datorii de nici un fel, dar un stoc de marfa. Ce fac cu ... (vezi toată discuția)
Cum sa lichidez firma daca nu mai am nici un act al firmei? ion719797 ion719797 buna. am si eu o problema. Eu, de fapt sotia mea a detinut un srl care si-a incetat activitatea in urma cu aprox.4 ani, Ea era administrator statutar si mai ... (vezi toată discuția)
Cumpararea imbracaminte noua din italia e considetata achizitie intracomunitara? AlinaDumitrache AlinaDumitrache Am infiintat o intreprindere individuala avand cod caen vanzare haine noi si incaltaminte din piele. Marfa urmeaza a fi cumparata en-gros din depozit Italia si ... (vezi toată discuția)