avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fondul de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fondul de rulment

cum se returneaza fondul de rulment?daca proprietarul a decedat si in acest moment are fond de rulment 15 lei(dupa 30de ani de locuit in acelasi bloc si acelasi apartament)eu in calitate de mostenitor ce suma trebuie sa primesc?nu se indexeaza conform inflatiei?
Cel mai recent răspuns: patrician , utilizator 12:58, 25 Noiembrie 2010
In conformitate cu art 24 (4) din HG nr 1588/2007
Fondul de rulment se poate restitui la cererea titularului,la schimbarea domiciliului sau a dreptului de proprietate daca prin actele de transmitere a dreptului de proprietate sau de folosinta a locuintei nu se stipuleaza altfel,precum si in situatiile in care cheltuielile lunare de intretinere scad,conform deciziei comitetului executiv
va multumesc pt raspuns.
problema este ca nu sunt lamurita cum se calculeaza aceasta returnare.
este o suma fixa pt perioada in care s-a incasat sau se calculeaza cu un indice de inflatie?
cum este posibil ca dupa 30 de ani sa fie 15 lei?
Aveti achitate la zi obligatiile de intretinere?
Dvs ,ce valoare de fond rulment aveti cunostiinta din chitantele succesiv intocmite pentru actualizarea fondului ?
Dv., in calitate de mostenitor, nu aveti de primit nimic de la asociatie.
Fondul de rulment il primiti ca proprietar daca vindeti apartamentul.

Fondul de rulment este o suma de bani care se foloseste de catre asociatie luna de luna pentru plata facturilor catre furnizori pana cand banii pusi pe listele de cote sunt incasati de la proprietar, aceasta suma nu se tine nicaieri depozitata la banca si nici indexata cu o suma datorita inflatiei.
Cine sa va dea aceasta suma in plus din cauza inflatiei? Statul, ceilalti proprietari, municipalitatea? Banii nu sporesc de la sine, ci printr-un mecanism economic. In cazul fondului de rulment nu se aplica niciunul.
D-na Nima, chiar e ceva ridicol, hazliu. In primul rand nustiu cum sunt numai 15 lei(nu am mai auzit), dar ce v-ati zis: sa vezi ce ,,mostenire'' de cateva zeci de milioane am si de la fondul de rulment.Sa fim seriosi d-na....................15 LEI ?????

Alte discuții în legătură

Fond de rulment Silvia Elmas Silvia Elmas Buna ziua, Va rog foarte mult sa ma ajutati cu informatii legate de colecatrea fondului de rulement. Pana la aceasta data am adunat la fondul de rulment ... (vezi toată discuția)
Restituirea unei parti din fondul de rulment Diana-D Diana-D Sunt proprietara din 1998 a unui apartament obtinut in urma unei mosteniri. Fondul de rulment pe care, potrivit spuselor administratiei, il detin in acest ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment loredana7703 loredana7703 Buna seara! Am cumparat o garsoniera de la cineva care si-a ridicat fondul de rulment si cand m-am dus sa platesc intretinerea d-na de la asociatia mi-a spus ... (vezi toată discuția)