avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fond de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fond de rulment

Buna seara!
Am cumparat o garsoniera de la cineva care si-a ridicat fondul de rulment si cand m-am dus sa platesc intretinerea d-na de la asociatia mi-a spus ca trebuie sa achit tot fondul de rulment odata.
As dori daca ma puteti ajuta sa imi spuneti daca sunt obligata sa achit tot fondul de rulment odata s-au in mai multe transe (in conditile in care intretinerea vine 60 pe luna si eu trebuie sa achitat 187 fondul de rulment).
Daca exista vreo lege in care se specifica cum trebuie sa se achite fondul de rulment as vrea sa mi-o spuneti si mie
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:23, 6 Octombrie 2012
HG nr 1588/2007 ca norma de aplicare a L nr 230/2007 care priveste infiintarea,organizarea si activitatea asociatiilor de proprietari ,la art 24 precizeaza
In scopul asigurarii fondurilor necesare pentru plati curente,asociatia d eproprietari stabileste cuantumul si cota de participare a proprietarilor la constituirea fondului de rulment

De regula fondul de rulment se depune o data ,urmand ca
rentregirea acestuia sa se realizeze lunar,prin plata sumelor afisate pe lista de plata
Pentru fondul de rulment ,casierul asociatiei de proprietari ellibereaza chitanta personalizata separata
Exista regula a fiecarei asociatii, in unele se accepta plata esalonata, in altele nu se admite esalonarea. Nu exista o regula prezenta in lege de achitare a acestui fond.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt obligata sa platesc? monyca_u monyca_u Buna ziua, Mi s-a comunicat de la asociatia de locatari ca trebuie sa platesc \"fond de rulment\" pentru repararea acoperisului de la bloc. Sunt obligata sa ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment la plata cheltuielilor de intretinere gabigabitzac gabigabitzac am cumparat un apartament si administratorul asociatiei de locatari spune ca trebuie sa platim un fond de rulment, mai exact 50 lei pentru fiecare camera. ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment irig irig Buna ziua, Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi spune parerea Dvs cu privire la urmatorul aspect : se pot pune penalitati la intretinere atat timp cat fondul ... (vezi toată discuția)