avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fond de rulment la plata cheltuielilor de intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fond de rulment la plata cheltuielilor de intretinere

am cumparat un apartament si administratorul asociatiei de locatari spune ca trebuie sa platim un fond de rulment, mai exact 50 lei pentru fiecare camera. fondul reprezinta, spune administratorul, o garantie ca nu raman cheltuieli neacoperite daca ne mutam si nu platim datoriile. la intrebarea ce se intampla cu banii nostri daca suntem la zi cu plata si nici nu ne mutam vreodata, mi s-a raspuns ca: "banii raman la noi" ????..... adica cum???? va rog sa-mi spuneti daca este legal, adica daca exista vreo lege in acest sens, si daca da, care este aceasta. multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:02, 22 Iunie 2011
Este legal.Vezi art.24 di Anexa la H.G. nr 1588/2007.:closedtopic:
Este vorba de legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari si HG 1588/2007 cu Normele de aplicare a acestei legi.

Fondul de rulment este obligatoriu de platit, el se pastreaza la asociatie atata timp cat locuiti in bloc si vi se returneaza atunci cand va mutati din bloc.
Fondul de rulment are menirea de a achita facturile care vin la administratie de la furnizori pana cand acestea se repartizeaza pe listele de intretinere si inca un timp pana cand aceste cote se achita, daca se achita.

Pe ansamblul asociatiei acest fond de rulment este si un tampon care asigura asociatia cu posibilitatea de a plati facturile si in cazul in care exista restantieri.

N-ati mai locuit la bloc pana acum, de va mirati de acest fond de rulment?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de rulment asoc. proprietari martady martady Buna sera va rog sa ma ajutati cu raspuns la o intrebare: este normal , legal, sa se foloseasca fondul de rulment pentru achitarea facturilor de utilitati in ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu fondul de rulment? bibanel433 bibanel433 Buna ziua, O cunostinta de a mea are cateva asa zise nelamuriri mai mult sau mai putin legislative si mi-o cerut ajutorul.Si din moment ce nu am habar la ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment OLLIVIETTE2000 OLLIVIETTE2000 Buna ziua, Am si eu o problema legata de fondul de rulment al blocului,presedintele asociatiei de proprietari a afisat la un moment dar un anunt la avizier ... (vezi toată discuția)