avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Greseli in procesul verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Greseli in procesul verbal

As avea nevoie de raspuns pt cateva intrebari:
1.Este gresi daca in procesul vb agentul a bifat si casuta de avertisment si casuta amenda?
2.agentul a scris initial pe proces suma de 260 ron apoi a mazgalit peste in 240,este corect?
3.puncte amenda mi-a dat 6 si 3 de penalizare,iar calculul amenzii a fost 4*60=240,dar nu trebuia sa fie 3*60=280?
4.in plus la sectiunea fapta savarsita unde precizeaza art dupa care am fost sanctionat nu se intelege deloc pt ca l-a mazgalit,este corect?

am studiat OG2/2001 si OUG 195/2002 (art 16 si 17 mai ales) dar nu am gasit nimic cu privire la greseli alr pv. maine are loc procesul si va rog sa-mi dati o mana de ajutor.multumesc





Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:33, 23 Noiembrie 2010
Analizati continutul PV sub aspectul disp art 16,17,19,34 din OG nr 2/2001
Daca maine are lor procesul,in baza carui temei juridic ati formulat contestatia impotriva PV?
in contestatie am negat ca am trecut pe linia continua(motivul pv) dar am si mentionat ca pv este completat gresit.nu exista art care sa mentioneze exact ce presupune corectare in pv verbal?
1) Codul rutier prevede ca abaterile contraventionale se sanctioneaza ce avertisment ori amenda. Gresit daca s-au aplicat ambele.
2) Corect este ca in cazul in care a gresit politistul sa bareze suma gresita in asa maniera incat sa ramana vizibila si sa treaca alaturi suma corecta
3) Daca ati fost sanctionat cu 6 puncte de amenda in procesul verbal trebuia trecuta suma de 6*60 = 360 lei, platibil jumatate in 48 ore
4) In procesul verbal trebuie specificat articolul din codul rutier in care se incadreaza fapta. De asemenea trebuie specificat si articolul din codul rutier pe baza caruia s-a aplicat amenda (cuantumul)
Ultima modificare: Marți, 23 Noiembrie 2010
Ioan Ciobanu, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pentru anularea pv contraventie (amenda radar) timplaru timplaru In data de 11.01.2010 am fost sanctionat de un echipaj al Politiei Rutiere Craiova pentru depasirea vitezei in localitate (72 km/h) cu amenda (4 puncte-amenda) ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal incarat necoresponzator viaiacob viaiacob Buna ziua, Recent am primit un proces verbal de contraventie in care am fost sanctionat cu 6 puncte de amenda si 4 de penalizare, pentru utilizarea ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda politia comunitara andrei88ar andrei88ar Buna ziua! Am fost sanctionat cu amenda in valoare de 400 de RON si mi s-a blocat roata de la masina, de catre politia comunitara, pentru ca am incalcat o HCL ... (vezi toată discuția)