As avea nevoie de raspuns pt cateva intrebari:
1.Este gresi daca in procesul vb agentul a bifat si casuta de avertisment si casuta amenda?
2.agentul a scris initial pe proces suma de 260 ron apoi a mazgalit peste in 240,este corect?
3.puncte amenda mi-a dat 6 si 3 de penalizare,iar calculul amenzii a fost 4*60=240,dar nu trebuia sa fie 3*60=280?
4.in plus la sectiunea fapta savarsita unde precizeaza art dupa care am fost sanctionat nu se intelege deloc pt ca l-a mazgalit,este corect?
am studiat OG2/2001 si OUG 195/2002 (art 16 si 17 mai ales) dar nu am gasit nimic cu privire la greseli alr pv. maine are loc procesul si va rog sa-mi dati o mana de ajutor.multumesc
Analizati continutul PV sub aspectul disp art 16,17,19,34 din OG nr 2/2001
Daca maine are lor procesul,in baza carui temei juridic ati formulat contestatia impotriva PV?
in contestatie am negat ca am trecut pe linia continua(motivul pv) dar am si mentionat ca pv este completat gresit.nu exista art care sa mentioneze exact ce presupune corectare in pv verbal?
1) Codul rutier prevede ca abaterile contraventionale se sanctioneaza ce avertisment ori amenda. Gresit daca s-au aplicat ambele.
2) Corect este ca in cazul in care a gresit politistul sa bareze suma gresita in asa maniera incat sa ramana vizibila si sa treaca alaturi suma corecta
3) Daca ati fost sanctionat cu 6 puncte de amenda in procesul verbal trebuia trecuta suma de 6*60 = 360 lei, platibil jumatate in 48 ore
4) In procesul verbal trebuie specificat articolul din codul rutier in care se incadreaza fapta. De asemenea trebuie specificat si articolul din codul rutier pe baza caruia s-a aplicat amenda (cuantumul)