avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie amenda politia comunitara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie amenda politia comunitara

Buna ziua! Am fost sanctionat cu amenda in valoare de 400 de RON si mi s-a blocat roata de la masina, de catre politia comunitara, pentru ca am incalcat o HCL care interzice stationarea pe trotuar. As dori sa stiu ce sanse am sa castig o contestatie in instanta a acestei amenzi deoarece mie mi se pare ca aceasta HCL incalca prevederile codului rutier, deoarece, din cate stiu eu, se poate parca atata timp cat exista cel putin 1.5 m spatiu pt pietoni:-/. In acest caz erau mai mult de 3m spatiu liber si am facut fotografii in zona care arata acest lucru. In procesul verbal se spune si ca am parcat langa o statie RATT in conditiile in care nu exista niciun indicator rutier care sa marcheze existenta acesteia, decat un tabel cu un orar pentru diverse linii de autobuz. :hm:De asemenea nu exista niciun avertisment referitor la blocarea rotilor asa cum exista in alte zone. Mentionez ca pe langa masina mea mai erau inca 10 masini parcate si de 3 ani de zile de cand frecventez acea zona nu am vazut o singura masina blocata, inafara zilei de azi, bineinteles. Credeti ca am vreo sansa reala de a obtine anularea acestei amenzi? Va multumesc! :D
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:46, 14 Ianuarie 2011
Daca este staie este suficient pentru ca sititi la ce distanta de aceasta se poate efectua parcarea.
Desi nu cred in sansele dvs,aveti posibilitatea ca in termen de 15 zile de la semnarea/primnirea la domiciliu a procesului verbal sa depuneti la Judecatoria Timisoara contestatie impotriva acestuia.
Verificati continutul procesului verbal sub aspectul cauzelor de nulitate prev.de art.16,17,19,34 din OG nr.2/2001

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani ridicare auto din sectorul 1 ZSPm ZSPm Ieri, 4.11.2010, mi`a fost ridicata masina de pe un \"spatiu verde\" de langa Bd. Kiseleff. Ce m`a surprins a fost faptul ca in zona nu era niciun indicator ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru parcare ap77 ap77 Azi dimineata am gasit lipit pe parbrizul masinii un afis de amenda de la politia comunitara (intre 600 si 2000 lei) pentru ca am parcat masina fara a respecta ... (vezi toată discuția)
Amenda pe locul meu de parcare Alina2011 Alina2011 Am un contract de inchiriere pe un loc de parcare. Cand am venit acasa, langa mine a parca cineva foarte strans in partea dreapta, avand si o alta masina in ... (vezi toată discuția)