dupa ce revin din concediul de crestere copil, se preconizeaza ca as fi testata sau examinata de catre sef ; exista aceasta posibilitate si daca da in ce baza juridica.
Numai daca in institutia dvs.exista o nota interna in acest sens ,dar eu nu am citit in nicio lege despre un astfel de examen.Dvs.va puneti la punct cu noutatile legislative si eventual purtati discutii libere pe marginea a ce nu intelegeti.In definitiv seful dvs.raspunde de formarea dvs.deci e primul interesat ca dvs.sa cunoasteti.Daca el doreste sa va testeze mai intai ar trebui sa va predea,adica sa va invete.Repet ,in lege eu nu am citit despre asa ceva.
Doar personalul contractual era examinat la revenirea din concediu de crestere a copilului, numai ca articolul de mai jos a fost abrogat prin Legea nr. 330/2009.
ART. 9
(1) În vederea stabilirii salariului de bază, în termen de 15 zile de la reluarea activităţii, persoanele angajate în sectorul bugetar care s-au aflat în concediu plătit pentru creşterea şi îngrijirea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 7 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi cele ale căror contracte individuale de muncă au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, şi care nu au prestat activitate în ultimele 12 luni vor fi evaluate prin examenul de testare a cunoştinţelor profesionale, organizat în acest scop de angajator, urmându-se procedura reglementată de actele normative în materie.
In prezent, va este aplicabil art. 17 alin. (1) din aceeasi lege:
Personalului care s-a aflat în concediu plătit pentru creşterea şi îngrijirea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 7 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi personalului ale cărui raporturi de muncă sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, i se acordă, la reluarea activităţii, salariul de bază aferent gradului sau treptei profesionale în care a fost încadrat anterior suspendării.
In afara de cazul in care superiorul dvs. se "plictiseste", ma gandesc ca singura examinare ar rezulta in urma instructajului periodic de ssm si psi :)