avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reclamatii itm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reclamatii itm

o fosta angajata nu a semnat statele de plata spunand ca nu a primit salariu ma reclama in fiecare luna la itm.statele de plata pe ultima luna cat a lucrat in firma,au fost aduse de contabila la 15 zile dupa demisia angajatei.angajata nu vrea sa semneze cu toate ca a primit salariul
cat timp a fost angajata.in firma,a modificat preturile fara stirea administratorului.la inventarul cu noua angajata,prejudiciul se ridica la 1700 lei
ce este de facut avand in vedere ca itmul spune ca trebuie sai mai dau salariul odata,si nu ii pot face nimic cu prejudiciul deoarece nu mai este angajata societatii.
va rog un sfat
#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 24 Noiembrie 2010
Daca asa spune ITM-ul nu-si cunoaste nici macar propria bucatarie. Conform art 163 C. muncii -plata salariului se poate dovedi cu orice mijloc de proba , nu neaparat cu semanrea statlui de plata .
Chiar si cu martori sau orice alt document sin care rezulta implicit ca s-a platit.
Nu va lasati santajata de un salariat reclamagiu.
Dvs. ca angajator , aveti dreptul legal sa-i retineti dein salariu contravaloarea prejudiciilor cauzate, sau sa faceti reclamatie la politie pentru furt , inselaciune sau delapidare , dupa caz.
1-Aveti dovezi/probe temeinice care sa dovedeasca ca ex angajata a ridicat in fapt salariul fara insa a semna statul de plata?
2-Cand au incetat raporturile de munca cu persoana in cauza?
Daca detineti dovezi indubitabile privitoare la faptul ca prejudiciul constatat se datoreaza exclusiv ex angajatei,conditionat de perioada scursa de la incetarea raportului de munca,aveti posibilitatea sa demarati actiune in instanta
buna seara.nu am decat martor decat pe actuala vanzatoare.si o dispozitie de plata pe jumate din salariu.itmul nu recunoaste dispozitia de plata,spunandu mi ca treb sai platesc iar salariul.nu am voie sai opresc salariul fara ordin judecatoresc
1. Sub aspect probatoriu, art. 163 Codul muncii prevede în mod imperativ ca plata de catre angajator a drepturilor salariale se dovedeste prin semnarea statelor de plata, precum si prin orice alte documente justificative care demonstreaza efectuarea platii catre salariatul îndreptatit, înscrisuri ce se pastreaza si se arhiveaza de catre angajator în aceleasi conditii si termene ca în cazul actelor contabile, conform legii.

2. Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada efectuarii salariilor WonderBoy WonderBoy Buna ziua. Am citit in Codul Muncii urmatoarea: [i] \" Art. 163. - (1) Plata salariului se dovedeste prin semnarea statelor de plata, precum si prin orice ... (vezi toată discuția)
Recuperare salar! camelia21 camelia21 Va salut pe toti forumistii! Intr un litigiu de munca,privind neachitarea in totalitate a salarului de catre angajator e corect ca angajatorul sa aduca 2 ... (vezi toată discuția)
Care sant documentele justificative? windwolf35 windwolf35 este legal sa se dea salariul pe dispozitie de plata? care sant documentele justificative care fac dovada platii salariului? poate sa le enumere cineva? ... (vezi toată discuția)