avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despre divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despre divort

:(:(:(Sora mea a divortat,iar in urma acestui divort a fost de acord sa nu mai poarte numele de familie a fostului sot,ci sa treaca inapoi la numele ei de ,,fata".A trecut aproape un an de zile de la divort,iar ea inca nu si-a schimbat numele ,deci ea nu si-a schimbat numele nici macar din buletin.Ce se va intampla?Va plati amenda?Cat?Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 23 Noiembrie 2010
cineva_eu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 22:06, 23 Noiembrie 2010
nu cred ca o va amenda nimeni!
..dar trebuie sa maerga totusi sa-si schimbe actele de identitate si
sa se treaca cu numele pe care il are acum!
Ultima modificare: Marți, 23 Noiembrie 2010
Daniel Coman, Avocat
Va multumesc pt raspuns.
Ea zice ca nu are timp sa-si schimbe numele deocamdata,de aceea sunt ingrijorata ...
cineva_eu a scris:

Va multumesc pt raspuns.
Ea zice ca nu are timp sa-si schimbe numele deocamdata,de aceea sunt ingrijorata ...

Trebuie să-și facă timp și pentru asta. :foottap:
Dupa ramanerea definitiva a hotararii, ar trebui sa-si schimbe starea civila la primarie si schimbarea numelui de familie conform sentintei judecatoresti de desfacere a casatoriei. Este vorba totusi de respectarea unei hotarari judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se va intampla daca nu isi va lua numele dupa divort? Tarzan2012 Tarzan2012 Intr-o instanta,a fost dat un ordin de catre judecator ca femeia sa isi ia numele anterior inainte de casatorie dupa ce s-a incheiat divortul. Femeia nu a ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara danut74 danut74 Eu fiind divortat de sotie de 3 ani,copilul a ramas in custodia mea prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila...si in hotarare e mentionata si ... (vezi toată discuția)
Pastrare numele avut anterior divortului victor1906 victor1906 Ca urmare a actiunii civile intentata de reclamanta , avand ca obiect desfacerea casatoriei prin divort si cu revenirea numelui avut anterior incheierii ... (vezi toată discuția)