avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... recuperare suma platita pentru ridicare masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

recuperare suma platita pentru ridicare masina

Fiului meu i-a fost ridicata masina pe motiv ca a stationat neregulamentar pe banda intai in raza de actiune a indicatorului oprirea interzisa. A achitat jumatate din valoarea amenzii si apoi a depus plangere la judecatorie. Instanta i-a dat castig de cauza si a dezmembrat procesul verbal, pe motiv ca in fotografiile depuse de politie la dosar nu se vedea indicatorul, deasemenea ca agentul de circulatie nu a constatat contraventia prin propriile simturi, adica un agent a constatat fapta si a dat dispozitia de ridicare, iar altul a incheiai procesul - verbal de contraventie. Sentinta a devenit irevocabila prin nerecurare.
In aceasta situatie cine trebuie actionat in instanta pentru recuperarea sumei platite pentru recuperarea masinii in valoare de 500 lei? Politia pentru greseala agentilor sau societatea care a ridicat autovehiculul. Dupa parerea mea societatea se va apara cu dispozitia de ridicare eliberata de agentul de circulatie.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: andrei_pap87 , utilizator 20:03, 24 Noiembrie 2010
Dati in judecata societatea care a ridicat masina pentru a va recupera banii ,urmand sa invocati sentinta civila prin care s-a anulat procesul verbal de contraventie.
exista doua moduri de a recupera suma respectiva:

1. actiune intemeiata pe art. 992, art. 1092 C. civil, avand ca obiect plata nedatorata in contradictoriu cu societatea care a rdicat auto.

2. actiune in raspundere civila delictuala intemeiata pe art. 998, art. 999 C civil in contradictoriu cu politia, aceasta institutie a emis p-verbal (anulat de judecatorie ca nelegal) care vi-a creat prejudiciul material (suma platita societatii de ridicari)

Cu stima,
Andrei PAP

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare autovehicul Andreea Istrate Andreea Istrate Am formulat o cerere de chemare in judecata prin care am solicitat anularea unui proces-verbal de contraventie, prin care am fost sanctionata pt parcare ... (vezi toată discuția)
Ridicare maºinã pe raza municipiului Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Unei persoane i s-a ridicat maşina considerată parcată neregulamentar de către un S.R.L. care a emis factură de prestări servicii respectiv taxă ... (vezi toată discuția)
Confiscare ilegala anonymus anonymus Mi-a fost ridicata masina parcata legal in baza unui proces verbal care a fost anulat de instanta de fond. Paratul in dosar a fost DGPMB. Cum imi recuperez ... (vezi toată discuția)