Fiului meu i-a fost ridicata masina pe motiv ca a stationat neregulamentar pe banda intai in raza de actiune a indicatorului oprirea interzisa. A achitat jumatate din valoarea amenzii si apoi a depus plangere la judecatorie. Instanta i-a dat castig de cauza si a dezmembrat procesul verbal, pe motiv ca in fotografiile depuse de politie la dosar nu se vedea indicatorul, deasemenea ca agentul de circulatie nu a constatat contraventia prin propriile simturi, adica un agent a constatat fapta si a dat dispozitia de ridicare, iar altul a incheiai procesul - verbal de contraventie. Sentinta a devenit irevocabila prin nerecurare.
In aceasta situatie cine trebuie actionat in instanta pentru recuperarea sumei platite pentru recuperarea masinii in valoare de 500 lei? Politia pentru greseala agentilor sau societatea care a ridicat autovehiculul. Dupa parerea mea societatea se va apara cu dispozitia de ridicare eliberata de agentul de circulatie.
Va multumesc.
Dati in judecata societatea care a ridicat masina pentru a va recupera banii ,urmand sa invocati sentinta civila prin care s-a anulat procesul verbal de contraventie.
1. actiune intemeiata pe art. 992, art. 1092 C. civil, avand ca obiect plata nedatorata in contradictoriu cu societatea care a rdicat auto.
2. actiune in raspundere civila delictuala intemeiata pe art. 998, art. 999 C civil in contradictoriu cu politia, aceasta institutie a emis p-verbal (anulat de judecatorie ca nelegal) care vi-a creat prejudiciul material (suma platita societatii de ridicari)
Confiscare ilegala
anonymus
Mi-a fost ridicata masina parcata legal in baza unui proces verbal care a fost anulat de instanta de fond. Paratul in dosar a fost DGPMB. Cum imi recuperez ... (vezi toată discuția)