avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Confiscare ilegala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Confiscare ilegala

Mi-a fost ridicata masina parcata legal in baza unui proces verbal care a fost anulat de instanta de fond. Paratul in dosar a fost DGPMB. Cum imi recuperez banii platiti catre firma care a ridicat masina?
Cel mai recent răspuns: andrei_pap87 , utilizator 09:01, 12 Iunie 2009
daca nu se va declara recurs sau si dupa judecarea acestuia, solutia va ramine aceeasi, definitivati hotararea si solicitati, in scris, rambursarea amenzii; in caz de refuz, va veti adresa instantei de judecata.
primul pas l-ati facut si daca instanta a dispus anularea p-verbal gasindu-va nevinovat atunci este in regula

...in opinia mea urmatorul pas care il puteti face ptr a recupera banii de la acea firma este sa depuneti o cerere de restituire la care sa anexati si hotararea instantei ramasa definitiva si irevocabila din care vor observa ca ati fost gasit nevinovat si din culpa politiei ati facut o plata nedatorata...in functie de raspunsul primit,daca este unul negativ, singura solutie pe care o vad eu este instanta civila, urmand sa chemati in judecata firma respectiva printr-o cerere de chemare in judecata intemeiata pe dispozitiile art.1092 raportat la art.992-993 Cod civil, firma respectiva putand chema la randul ei in garantie DGPMB.cea care ”a incurcat lucrurile” prin acel p-verbal anulat in final de instanta.

..dat fiind faptul ca este vorba despre o suma de bani,cererea va trebui timbrata la valoare,iar ptr suma de 500 RON (banuiesc ca atat ati platit firmei), taxa de timbru ar fi undeva la 46 RON+15 bani timbru judiciar.

Poate altcineva ne poate da o solutie mai buna si mai simpla...Numai bine va doresc !!!
Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2009
andrei_pap87, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare suma platita pentru ridicare masina ContSters134265 ContSters134265 Fiului meu i-a fost ridicata masina pe motiv ca a stationat neregulamentar pe banda intai in raza de actiune a indicatorului oprirea interzisa. A achitat ... (vezi toată discuția)
Ridicare maºinã pe raza municipiului Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Unei persoane i s-a ridicat maşina considerată parcată neregulamentar de către un S.R.L. care a emis factură de prestări servicii respectiv taxă ... (vezi toată discuția)
Radare fixe-desfiintare-recuperare amenzi platite mjion mjion Buna ziua ! Am pastrate actele mai multor amenzi platite pentru viteza, trimise de diferite radare fixe din tara, care acum sunt desfiintate de ANRMAP, ... (vezi toată discuția)