Mi-a fost ridicata masina parcata legal in baza unui proces verbal care a fost anulat de instanta de fond. Paratul in dosar a fost DGPMB. Cum imi recuperez banii platiti catre firma care a ridicat masina?
daca nu se va declara recurs sau si dupa judecarea acestuia, solutia va ramine aceeasi, definitivati hotararea si solicitati, in scris, rambursarea amenzii; in caz de refuz, va veti adresa instantei de judecata.
primul pas l-ati facut si daca instanta a dispus anularea p-verbal gasindu-va nevinovat atunci este in regula
...in opinia mea urmatorul pas care il puteti face ptr a recupera banii de la acea firma este sa depuneti o cerere de restituire la care sa anexati si hotararea instantei ramasa definitiva si irevocabila din care vor observa ca ati fost gasit nevinovat si din culpa politiei ati facut o plata nedatorata...in functie de raspunsul primit,daca este unul negativ, singura solutie pe care o vad eu este instanta civila, urmand sa chemati in judecata firma respectiva printr-o cerere de chemare in judecata intemeiata pe dispozitiile art.1092 raportat la art.992-993 Cod civil, firma respectiva putand chema la randul ei in garantie DGPMB.cea care ”a incurcat lucrurile” prin acel p-verbal anulat in final de instanta.
..dat fiind faptul ca este vorba despre o suma de bani,cererea va trebui timbrata la valoare,iar ptr suma de 500 RON (banuiesc ca atat ati platit firmei), taxa de timbru ar fi undeva la 46 RON+15 bani timbru judiciar.
Poate altcineva ne poate da o solutie mai buna si mai simpla...Numai bine va doresc !!!