Va rog sa ma ajutati :
dupa primirea somatiei de la executor judecatoresc " ca in termen de 1 zi " trebuie sa platesc " debit +cheltuieli cu executarea silita " am inteles ca in termen de 15 zile de la primirea acestei somatiei pot face CONTESTATIE LA EXECUTARE SILITA odata cu CEREREA SUSPENDARII EXECUTARII SILITE prin plata unei cautiuni .
CONCRET : daca a-2a zi initiez acest demers la JUDECATORIE de unde va sti executorul ca am facut acest lucru ca el sa nu inceapa demersurile pentru executarea de bunuri imobile sau mobile sau conturi pentru ca eu , cum am mentionat mai sus , am cerut si suspendarea executarii ?
Exista o procedura de instiintare a EXECUTORULUI ? Banuiesc ca CITATIA pe care o voi primi vine mult mai tirziu , ca sa- i arat acest lucru .
In alta ordine de idei : in acest dosar pot si eu sa cer COMPENSARE pentru ca si eu am CHELTUIELI DE JUDECATA DE INCASAT din HOTARIRI JUDECATORESTI DEFINITIVE SI IREVOCABILE , INVESTITE , dar care mi-au sosit abia acum .
Instanta va fixeaza cautiunea daca ati cerut acest lucru in contestatie. De obicei, in citatia pe care o primiti sunteti instiintat si cu privire la suma pe care o aveti de achitat cu titlu de cautiune.
Dupa ce o achitati, va prezentati cu dovada achitarii cautiunii la termenul fixat pt judecata. Executorul nu trece la executarea obligatiei doar in conditiile in care instanta prin incheiere suspenda executarea. in concluzie, daca ati introdus la instanta contestatie la executare, nu inseamna ca executorul se opreste din executare. Doar o solutie in acest sens dispusa de catre instanta, de obicei pana la pronuntarea unei solutii in contestatia la executare, il obliga sa opreasca executarea.
Somatie
CORINA CONSTANTIN
O rugaminte:am primit somatia de plata,trebuie sa platesc in 1 zi, daca nu platesc si fac contestatie la executare, se suspenda executarea sau se poate trece ... (vezi toată discuția)