avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna dimineata,
Intrebarea mea este, dupa depunerea contestatiei la executare si cererea de suspendare a executarii silite pana la solutionarea cauzei, platesc cautiunea din proprie initiativa sau trebuie dispusa de Presedintele Instantei si comunicata mie ulterior ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 08:38, 3 Decembrie 2010
Daca ati facut cererea de suspendare impreunna cu contestatia la executare, de obicei, in momentul in care primiti citatie pe aceasta gasiti si suma care a fost stabilita cu titlu de cautiune de catre instanta. Daca acest lucru nu se intampla, cautiunea se fixeaza la primul termen de judecata de catre instanta, acordandu-se termen in vederea efectuarii platii.

Va multumesc!
Daca valoarea cautiunii nu a fost comunicata in citatie,la primul termen,instanta va conditiona solutionarea , de depunerea dovezii de achitare a cautiunii
ynocentta a scris:

Daca valoarea cautiunii nu a fost comunicata in citatie,la primul termen,instanta va conditiona solutionarea , de depunerea dovezii de achitare a cautiunii

Instanta nu conditioneaza nimic.Va anula capatul de cerere privind suspendarea executarii silite, ca netimbrat sau...dupa caz, va suspenda cererea in temeiul disp. art.155 ind.1 C.proc.civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanare actiune netimbrata mariosms mariosms Buna ziua, Am o actiune in evacuare care mi-a fost contestata. Acum in actiunea de contestatie ne tot amana pe motiv ca actiunea e netimbrata. Ma puteti ... (vezi toată discuția)
Pana cand pot plati taxa judiciara de timbru? Chestiuta Chestiuta Buna ziua, Am depus si eu o cerere de contestatie la executare , nu am platit decat 20 lei pentru ca nu am stiut cat trebuie sa platesc , stiind ca o sa-mi ... (vezi toată discuția)