Mama mea a inprumutat de la o persoana fizica 10000 de euro si a garantat cu un teren ARABIL,intravilan(500m patrati) pe care este construita o casa care nu are proces verbal de incheiere a constructiei adica nu este intabulata.Problema e ca in cotractul de imprumut e specificat ca va putea fi investit cu formula executorie si executat silit.Termenul a expirat,abia am aflat si imprumutatorul mai vrea o suma de bani(dobanda) ca sa prelungeasca termenul cu inca 2 luni altfel trece la executarea silita.Nu pot fece rost de bani in 3 zile termen acordat pentru gandire,poate faca acest lucru,sa-iexecute si casa?Nu stiu cum sa procedez.Va multumesc.
El poate solicita inceperea executarii silita .. nimic nu il impiedica.
Aspectele despre care vorbiti le puteti invoca in cadrul unei contestatii la executare.
Insa ... inceperea executarii ar putea sa creasca suma pe care o datorati .... intrucat incep sa se adauge cheltuielile de executare.
Ar fi de preferat sa incercati sa incheiati un act aditional la contractul de imprumut ... prin care sa obtineti cat mai mult timp. Apoi mergeti la un avocat cu actul de imprumut .. il analizati .. evaluati sansele de a obtine executarea silita a creditorului, sansele dvs. in cadrul unei contestatii la executare, evaluati costurile .. si in raport de toate astea sa luati o decizie.
Sa procedat corect?
giovana
in anul 2006 sora mea a imprumutat de la o persoana suma de 1500E si a facut un act prin notariat in care era specificat in caz ca nu restitue banii, actul era ... (vezi toată discuția)