avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie, perioada de preaviz echivalata cu concediul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie, perioada de preaviz echivalata cu concediul de odihna

Buna ziua,

Am cerut desfacerea contractului de munca prin demisie cu respectarea preavizului de 15 zile. Am mentionat ca doresc ca perioada preavizului sa fie echivalata cu concediul de odihna aprobat.
Concediul de 2 saptamani mi-a fost aprobat in data de 9.11.10. Demisia am dat-o pe 12.11.10.
Am primit o notificare de la angajator ca prioada de preaviz va fi intre 27.11 si 11.12.
Ce pot sa fac sa nu ma prezint la servici in perioada de preaviz? Daca pur si simplu nu merg ce se poate intampla?
Am fost oarecum fortata sa-mi dau demisia si am crezut ca o sa aprobe echivalarea cu concediul de odihna.
Va multumesc mult. Astept raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: crimson , utilizator 10:08, 26 Noiembrie 2010
Domnul meu/Doamna mea, articolul 79 alin. 6 prevede urmatoarele:

" (6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.

De asemenea, din ratiuni de spatiu, nu am sa introduc cazurile expres prevazute de lege (Codul Muncii) in care contractul individual de munca se suspenda, fie de drept, fie din initiativa angajatorului, fie din initiativa angajatului, printre care nu se numara concediul de odihna.

Totodata, faceti o confuzie: concediul de odihna nu suspenda prestarea muncii, ci este un drept legal, exercitat de catre toti agajatii. Va rog sa fiti atent la termeni. Articolul face referire la suspendarea CONTRACTULUI. Studiati inainte sa raspundeti si prevederile articolelor 50, 51 si 52 din acelasi cod al muncii.
emiltatu a scris:

... concediul de odihna nu suspenda prestarea muncii, ci este un drept legal, exercitat de catre toti agajatii.

De acord cu dumneavoastra. Insa acest drept legal nu suspenda obligatia salariatului de a presta munca?????
Or, pe durata preavizului contractul de munca trebuie sa isi produca efecte, adica salariatul trebuie sa se prezinte la locul de munca si sa isi indeplineasca intocmai obligatiile profesionale.
Cum putem, domnule avocat "suprapune" aceste doua lucruri?
De ce am accepta dreptul salariatului de a beneficia de concediul de odihna legal, iar dreptul angajatorului de a fi prestata munca in folosul sau, in cazul demisiei, atunci cand considera ca este necesar - nu?
Nu ati citit ce v-am rugat. E ultima data cand va raspund. Faceti diferenta intre suspendarea contractului si suspendarea muncii (daca insistati in expresie). Suspendarea contractului este cu totul altceva si sunt cazuri expres prevazute de lege pentru suspendare!
1. Pe perioada preavizului se poate acorda CO fara ca perioada de preaviz sa se prelungeasca cu perioada efectuarii CO.
2. Dar pentru asta trebuie sa fie de acord si angajatorul. De regula acesta este de acord deoarece nu va mai fi nevoit sa compenseze in bani CO cuvenit si neefectuat.
tudorvaleriu a scris:

1. Pe perioada preavizului se poate acorda CO fara ca perioada de preaviz sa se prelungeasca cu perioada efectuarii CO.
2. Dar pentru asta trebuie sa fie de acord si angajatorul. De regula acesta este de acord deoarece nu va mai fi nevoit sa compenseze in bani CO cuvenit si neefectuat.

Numai ca persoana din prezenta cauza se afla in CO, iar angajatorul doreste efectuarea preavizului dupa efectuarea concediului.
Cum vedeti situatia aceasta?

Alte discuții în legătură

Concediu odihna in preaviz iulianip2000 iulianip2000 Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cu urmatoarea speta: Am programat concediu de odihna la compania la care lucrez conform prevederilor legale si ... (vezi toată discuția)
Efectuare c.o. in perioada de preaviz elam elam BUNA DIMINEATA! In perioada de preaviz (concediere colectiva), salariatul poate sa isi ia zile de concediu de odihna? Multumesc! (vezi toată discuția)
Demisie si concediul de odihna in acelasi timp ? danyk1 danyk1 Sunt in preaviz , iar in aceasta perioada am luat 8 zile de concediu de odihna . intrebarea mea este : daca mi s-a acordat legal CO ? ,sau mi se va ... (vezi toată discuția)