Am cerut desfacerea contractului de munca prin demisie cu respectarea preavizului de 15 zile. Am mentionat ca doresc ca perioada preavizului sa fie echivalata cu concediul de odihna aprobat.
Concediul de 2 saptamani mi-a fost aprobat in data de 9.11.10. Demisia am dat-o pe 12.11.10.
Am primit o notificare de la angajator ca prioada de preaviz va fi intre 27.11 si 11.12.
Ce pot sa fac sa nu ma prezint la servici in perioada de preaviz? Daca pur si simplu nu merg ce se poate intampla?
Am fost oarecum fortata sa-mi dau demisia si am crezut ca o sa aprobe echivalarea cu concediul de odihna.
Va multumesc mult. Astept raspunsul dvs.
Pentru a nu se contesta dreptul angajatorului de a cere angajatului sa fie prezent la firma si sa presteze munca in cazul in care considera necesar se poate mentiona art.146 alin.2.?
In perioada concediului de odihna care este suprapus cu perioada preavizului. Adica daca nu m-a chemat la servici si-a dat acordul nu?
situatia dvs. nu o gasesc a fii reglementata, prin urmare ambele parti ar putea sa aiba dreptate numai ca perioada de preaviz incepe, conform c. mun. , dupa comunicarea deciziei unilaterale a uneia din parti astfel ca in acest caz fiind vorba de demisie perioada de preaviz incepe de la inregistrarea demisiei!
pe durata c.o. c.i.m. nu este suspendat!
sunt de acord cu argumentatia ca preavizul incepe odata cu anuntarea demisiei si in acelasi timp si cu faptul ca trebuie sa restituiti suma calcula din c.o. efectuat si pe care nu aveati dreptul sa il efectuati.
finalmente preavizul poate fii constituit si cu perioada c.o. cu micsorarea numarul de zile de c.o. pentru ca c.o. se acorda proportional cu perioada lucrata.
Fara a mai relua argumentele pe care le-a expus foarte bine emiltatu, intaresc concluzia dansului, cum ca , in perioada preavizului se poate efectua concediul de odihna, mai ales ca in speta de fata exista deja o cerere aprobata in acest sens.
@PASS22
Raspunsurile pe care le dati denota faptul ca nu v-ati intalnit in practica cu o astfel de situatie.