avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Motive neimputabile la efectuarea zilelor de CO in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Motive neimputabile la efectuarea zilelor de CO in anul urmator

Buna ziua,
In cazul Art 60, pct 2 din CCM 2007-2010 se face referire la "motive neimputabile salariatului" in cazul cind se pot efectua zile de CO in anul urmator. Banuiesc ca nu exista nicaieri o enumerare si va rog sa-mi dati citeva exemple.
Incazul unui control ITM cum dovedesc existenta acestor motive neimputabile salariatului?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 11:38, 24 Noiembrie 2010
Buna ziua !
De regula , existenta unei cereri de efectuare a CO in anul respectiv , cu rezolutie negativa pe aceasta , este suficienta . In absenta existentei cererii neaprobate sau imposibilitatii acordarii CO ( de ex. a lucrat 7 luni fara sa-si ia CO , apoi a intrat in C medical pana la sf. anului) nu vad alt motiv intemeiat de acordare in anul urmator a CO neefectuat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am pierdut co pe anul trecut? simonanna simonanna Am lucrat la o firma din 1.10.2009 pana in 8.06.2010 (am demisionat cu art 55b),dupa calculele mele cu 21 zile de concediu pe an scrise in cim angajatorul ... (vezi toată discuția)
Cncediu de odihna neefectuat ginnyy ginnyy Atat Codul Muncii, cat si CCM la nivel national prevede [i]Când din motive neimputabile salariatului, acesta nu şi-a efectuat integral concediul de odihnă ... (vezi toată discuția)
Prescrierea dreptului la concediu de odihna giginona giginona Buna ziua, ma intereseza daca mai pot efectua concediu de odihna neefectuat inainete de anul 2003 un numar de 60 zile, am urmatoarea precizare, intruna din ... (vezi toată discuția)