avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce este mai puternic antecontract sau contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce este mai puternic antecontract sau contract de vanzare-cumparare

Buna ziua
Am cumparat un teren de 1100 mp de la vanzator toate bune si frumoase, am primit intabulare am contract de vanzare cumparare, urmeaza sa fiu luat in registru agricol. dar traim in romania si nimic nu este simplu, de acest vanzator am dat printr-o cunostinta care era vorba sa cumparam impreuna, aceasta cunostinta din vorbe auzite de la el avea antecontract cu vanzatorul, aceasta cunostinta in momentu cand sa cumparam a decis ca vrea cealalta jumatate decat vorbisem (altfel nu mai cumpara si ...se mai gandeste poate mai tarziu sa cumpere), aceasta cunostinta a platit in numele vanzatorului toate studiile necesare constructiei + proiect casa, aceasta cunostinta acum imi cere o suma de bani ca altfel m-a da in judecata si pe mine si pe vanzator.
-am apelat la un avocat si am fost la notar in momentul tranzactiei (avocatului am spus de antecontract dar mi-a zis ca nu aparea in CF si nu trebuie sa imi fac probleme, pot cumpara)
-am ales sa cumpar tot terenul ca pe o investitie (stiu ciudata idee in timpurile de azi dar ... peste 3-4 ani am sperante la mai bine)
-acel antecontract l-am vazut de curand a trecut o luna de cand am cumparat cei 1100 mp si in el se specifica ca a dat un avans iar suma restanta pentru jumatate din cei 1100 mp se angajeaza sa o plateasca in urmatoarele luni calendaristice (sincer nu ma incred de nici un fel daca era semnatura vanzatorului daca acel contract nu era scris de el doar pentru a ma ameninta cu judecata sa mai stoarca niste bani, poate mi-a aratat unul facut de el iar cel original o fi facut la notar)
-bine inteles din nou am sa apelez la un avocat daca se ajunge la asa ceva dar acest teren este cumparat cu bani imprumutati de la banca si nu doresc 20 ani sa platesc de pomana

-cunostinta imi spune ca are dezmembrare pentru teren. cum e posibil din moment ce am intabulare pe toti cei 1100 mp ?
-nu am inteles de ce pot fi da in judecata eu ?
-cunostinta cunoaste de mai mult timp pe vanzator destul de bine si acum pun raul inainte si intreb ce se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: s_l99 , utilizator 13:32, 24 Noiembrie 2010
Intrucit dvs aveati cunostinta de existenta unui antecontract de vanzare-cumparare intre vinzator si un alt cumparator (indiferent de suprafata promisa) sunteti un cumparator de rea credinta si vanzarea, in cazul unui eventual proces poate fi desfiintata.
Evident ea (vinzarea) va valora antecontract de vanzare cumparare ptr jumatate din suprafata. Insa acea jumatate (550mp) nu este identificata si prin urmare lucrurile s-ar desfasura cam asa: desfintare contract, obligarea vinzatorului la lotizare urmata de vinzarea catre dvs si prietenul dvs a suprafetelor promise. Daca nu va intelegeti care si cine ce lot ia, atunci abia aparare o noua problema.
vanzatorul m-a asigurat de nulitatea acelui antecontract si din acest motiv nici nu m-a interesat sa il vad in orice forma este acesta
(doar a si semnat contract de vanzare cumparare in care specifica ca terenul nu este promis)

... eu am verificat cat mai mult posibil sa nu ma pacalesc
ce inteleg in acest moment ca deja m-am pacalit ca am platit avocat si am urmat toate caile posibile legale sa nu am aceasta problema

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare suprafata teren DanaBrasov DanaBrasov Speta este urmatoarea: am cumparat o casa cu teren, la tara. In contractul de vanzare-cumparare se specifica: \" imobilul (...) impreuna cu suprafata totala ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune fortata - contract autentic de vanzare cumparare lovit de nulitate relativa ? kamir kamir am un contract de vanzare cumparare in forma autentica din 2004 asupra unui teren aflat in indiviziune; la baza acestui contract a stat un ante-contract de ... (vezi toată discuția)
Schita cadastrala modificata XYU XYU In cazul modificarii schitei cadastrale la solicitarea vanzatorului, in vederea incheierii CVC pentru o suprafata mai mica decat cea promisa, se poate recupera ... (vezi toată discuția)