avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale bilet la ordin- refuz de plata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

bilet la ordin- refuz de plata

ce repercusiuni pot avea daca banca a refuzat un bilet la ordin din lipsa totala de disponibil (am fost plecat din localitate si am uitat sa depun bani in cont)???
-mentionez ca este primul incident
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 16:04, 4 Martie 2008
Pai tocmai asta a fost riscul la care v-ati expus si anume sa fiti inregistrat la CIP cu acest incident de plata; privitor la pozitia bancilor/firmelor de leasing - acestea vor actiona conform politicilor proprii, dar in general iti vor cere mai multe acte decat celor care nu au inregistrat nici un incident la plata.
platiti si nu veti avea mari probleme. intr-adevar e destl de neindicat la o evaluare de dosar pentru un eventual credit, dar daca nu e un obicei, parca nici acolo nu cantareste prea mult
din ce vorbeam cu cineva de la banca respingerea instrumentelor de plata de tipul B.O. pe motivul lipsei de disponibilitati cantareste intradevar mai mult la obtinerea unor finantari indiferent de care.
Eu zic ca e logic ca bancile/firmele de leasing sa-si ia mai multe masuri de siguranta in cazul celor care au inregistrat incidente la plata : daca nu au avut disponibil in banca pentru o suma de ... lei (inteleg ca suma a fost mica), atunci ce incredere sa aiba ai ca vor avea disponibil in banca pentru fiecare rata, timp de ... luni (ani); in plus, firmele de leasing au obiceiul sa solicite ca si garantii tocmai niste BO completate cu suma de plata pentru fiecare rata ... deci mai ganditi-va ce impact o sa aiba acest incident la plata in ceea ce priveste obtinerea unei finantari ;).
De fapt nu mai riscati nimic pentru ca ati intrat deja in CIP prin refuzul BO :((

Alte discuții în legătură

Incident de plata-inregistrat corect in cip? MARIANAV MARIANAV Va rog pe cei care ati trecut prin asta sau cunosteti legislatia sa ma indrumati daca am dreptate acuzand banca ca a publicat eronat pe CIP firma la care este ... (vezi toată discuția)
Proprire cont calatoreste calatoreste buna ziua, recent am achizitionat o firma de la o cunostinta, si mi-a adus la cunostinta obligatiile care le are(obonament telefon, leasing, contabila...). El ... (vezi toată discuția)