avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pana la divort...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pana la divort...

Buna ziua! As dori sa ma lamuriti intr-o problema mai delicata, dar sa incep cu inceputul. Eu si sotul meu suntem casatoriti de 3 ani si avem o fetita de 11 luni. Daca stau sa privesc inapoi, pot sa spun ca sotul meu m-a luat de sotie pentru ca am o functie buna, sunt respectata in societate si mai mult de atat sunt o persoana foarte sociabila si mereu pozitiva. In schimb, nu pot spune acelasi lucru despre el, adica nu are un loc de munca stabil, nu isi poate intretine familia pentru ca nu are un venit sigur lunar, nu si-a finalizat studiile. In plus am luat un imprumut de nevoi personale de la banca pentru a da un avans la viitoarea noastra casa, fapt care nu a avut loc deoarece sotul meu s-a razgandit si uite asa banii (9000 de euro) s-au dus pe apa sambetei. Trebuie sa mentionez ca, creditul a fost luat pe numele meu si el apare ca imputernicit.
De cand ne-am casatorit stam la parintii lui, cu o pauza de 6 luni, perioada in care am stat in chirie, chirie platita din banii imprumutati de la banca, deoarece munceam numai eu si nu ne ajungeau banii de la o luna la alta. Cand s-au terminat banii ne-am intors la parintii lui.
Sotul meu este o fire foarte agitata, se enerveaza foarte usor, nu are rabdare la nimic. De cand a aparut fetita e tot mai distant fata de mine, se bucura de copil doar de la distanta pentru ca nu stie nici macar sa o tina in brate. iar financiar se bazeaza pe parintii lui. De cateva luni si-a deschis afacerea proprie si ma gandesc ca lucreaza destul de mult daca vine tot noaptea acasa. Nu vreau sa fiu ironica si nici sa insinuez absolut nimic. Pentru ai merge afacerea deocamdata duce bani de acasa.
De o luna de zile suntem despartiti, eu am plecat la mama cu fetita pentru ca a fost in stare, fiind beat ( ii cam place sa bea) sa ma agreseze fizic cand eram cu fetita in brate. Drept urmare am scos un certificat medico-legal si de atunci ma ameninta cu divortul, ca deschide proces impotriva mea, ca trimite Protectia Copilului la mama acasa. Am ajuns la concluzia ca este frustrat de toate insuccesele lui si prin comportamentul lui brutal incearca sa ma domine, dar nu prea are cu cine ca nu sunt omul care sa taca din gura si sa inghita, mai ales ca nu m-a luat de pe drumuri. Nu ii trebuie familie, nu ii trebuie nici o responsabilitate. Sper ca s-a inteles in mare povestea mea si acum vin intrebarile:
1. Pana acum, daca vroia sa vada fetita, ma duceam eu cu ea la el acasa, deoarece el nu vroia sa vina la mine.. Insa nu mai vreau sa ma duc acolo pentru ca nu ma simt bine. In mod legal pana la divort cum ar trebui sa procedez in ceea ce priveste copilul avand in vedere ca are doar 11 luni si eu sunt in concediu de maternitate? Are dreptul sa o ia fara sa fie insotita de mine?
2. Ratele creditului au fost pana acum platite de mine. As putea oare, printr-o modalitate sa il determin sa plateasca el de acum incolo sau cel putin pana la divort cand o sa clarificam situatia?

Va multumesc si va doresc o zi buna
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:12, 24 Noiembrie 2010
poate sa vada copilul doar in prezenta dvs. in ceea ce priveste problema ratelor doar printr-un proces de partaj puteti rezolva.
In ceea ce priveste cresterea si ingrijirea copilului parintii au aceleasi drepturi si obligatii.
Ceea ce spune dl avocat se poate realiza numai printr-o hotarare judecatoreasca...in lipsa ei nu poate fi restrictionat dreptul tatalui de a vizita/vedea copilul si nici conditiona in vreun fel de prezenta Dvs.
In ceea ce priveste creditul puteti sa va intoarceti impotriva sotului dupa pronuntarea divortului. In contractul de credit Dvs sunteti parte iar in caz de neplata Banca va va executa....nu va fi interesata ca banii i-a cheltuit o terta persoana (sotul).
Partaj....numai daca aveti bunuri de impartit....nu pare a fi cazul.

athe a scris:

poate sa vada copilul doar in prezenta dvs. in ceea ce priveste problema ratelor doar printr-un proces de partaj puteti rezolva.
daca vrea sa vada copilul, nu are decat sa vina sa-l vada, nu mergeti acolo unde nu doriti sa fiti. de asemenea, nu sunteti obligata sa lasati copilul singur cu el.
daca nu-i convine atitudinea dvs, sa se adreseze instantei.
in ceea ce priveste creditul, sunteti raspunzatoare pt el in fata bancii si puteti fi executata silit in caz de neplata.
ii puteti solicita pensie alimentara si pana la divort

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si custodie minor iuliaiuliaf iuliaiuliaf #-o#-o buna ziua, in ultima perioada ma confrunt cu o perioada destul de tensionata acasa, cu multe scandaluri si certuri....amenintari.... cu un sot care in ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord? UTILIZ UTILIZ Buna ziua. Am o problema de familie cu sotia, ea fiind cea care a calcat strmb in relatia noatra. As dori sa stiu daca se poate introduce actiunea de divort ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor LAURAMARIANA LAURAMARIANA Buna ziua.Sunt casatorita cu sotul meu de 13 ani si vreau sa divortez deoarece nu ne mai intelegem .Avem o fetita de aproape 11 ani,care sigur vrea sa stea cu ... (vezi toată discuția)