Buna seara,am si eu o problema.
In anul 1992 am savarsit o infractiune,fiind condamnat in 1997 la 1 an inchisoare cu interzicerea drepturilor cf.art.71, 64 CP ptr.art. 36/1 D. 328/1966, 208/4 CP cu art. 33/a, 34 CP prin sentinta penala 157/03.02.1997 Jud.Sect. 1 def.prin 683/1997 Trib.M.Buc.
As-i dori sa stiu cum pot face reabilitarea pt acest cazier.
Mentionez ca imi foloseste pt angajare.
Cu respect .
Este necesara formularea unei cereri pe rolul instantei privind constatarea intervenirii reabilitarii de drept in privinta pedepsei aplicate.
Aveti nevoie atat de sentinta pen. 157/03.02.1997 a Jud.Sect.1 legalizata cat si de dec. 683/1997 a Trib. Mun. Buc.legalizata.
De asemenea aveti nevoie de o serie de acte:
-cazier judiciar,
-blilet de iesire din penitenciar,
-chitantele de plata ale cheltuielilor judiciare catre stat din ambele hotarari,
-dovezi ale achitarii despagubirilor civile , daca ati fost obligat ,
-adeverinta de la ultimul locul de munca ( este necesar sa probati ca in acest timp ati castigat venituri din munca sau din alte mijloace oneste)
-caracterizare de la fostul loc de munca.( este necesara probarea conduitei dvs. in aceasta perioada)
Angajati avocat.
Am revenit cu amanunte.
Trebuie sa specific ca nu am ispasit pedeapsa de 1 an pentru ca s-a dat un decret in 1997 prin care s-a gratiat pedeapsa.
Multumesc
Gratierea are ca efect inlaturarea in tot sau in parte a pedepsei aplicate, in cazul dvs. in tot a pedepsei aplicate.
Procedura reabilitarii este aceeasi-temeiul fiind constatarea intervenirii reabilitarii de drept.
Nefiind executata pedeapsa nu mai este evident nevoie de biletul de iesire din penitenciar, in rest totul ramane necesar.
Stergere cazier
mario78
am primit condamnare in anul 1998 fapta a fost in 1996(eram minor),la decretul 328/1966,regim circulatie.
1luna si 15 zile art.35.alin1
3 luni ... (vezi toată discuția)