avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rezultat recalculare alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rezultat recalculare alcoolemie

mi s-a facut dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului dar de la data cand am fost oprit au trecut 4 luni si nu am primit procesul verbal. decat o dovada si o chitanta de mana ca am platit proba de sange. mi s-a retinut c.i. timp de aproximativ 18 ore de catre agent. are dreptul de retinere al actului de identitate??
nu imi da drumul la dosar sa mearga mai departe de 4 luni. are dreptul sa retina dosarul atat timp?? va rog sa ma invete si pe mine cineva ca nu am trecut prin asa ceva. vreau sa fac recalcularea alcoolemiei. am sanse sa recuperez permisul?? agentul care mi l-a retinut cred ca face abuz de haina care o poarta. pot sa fac o reclamatie impotriva lui??
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2010
suchea, utilizator
Cel mai recent răspuns: sbk_77 , utilizator 15:04, 26 Ianuarie 2011
Procesul verbal de constatare va fi atasat la dosarul cauzei,care va fi intocmit.
Nu este un proces verbal de contraventie,care sa fie comunicat pentru a fi contestat.
Solutionarea unor astfel de dosare,dureaza pana la un an,datorita numarului mare de cauze,personalului insuficient al organelor abilitate,cat si datorita faptlui ca persoanele desemnate au si alte indatoriri de serviciu.
Cu privire la retinerea cartii de identitate in mod abuziv,v-am mentionat in cealalta postare a dvs.
Sansele de recuperare a permisului sunt destul dereduse.
Ce alcoolemie v-a fost constatata ?
0.59 in aerul expirat si dupa spusele agentului constatator in sange a fost de 1.05.
problema este ca eu nu stiu mai nimic despre starea dosarului s-au altceva.
eu tot cred ca face abuz de haina si serviciu.
m-ar interesa daca as putea sa il reclam si pentru retinerea actului de identitate fortat? eu nu am vazut nici un document din dosar. nu stiu mai nimic despre dosar decat ce mi s-a spus de catre agentul constatator
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2010
suchea, utilizator
Trebuie sa dovediti cu acte,martori,alte probe acceptate de lege ca v-a retinut abuziv cartea de identitate,o simpla povestire nu ajuta la nimic.
Puteti sa il reclamati la IGPR-Directia de Politie Rutiera,dar ii puteti face plangere la Parchetul de pe langa Tribunalul Judetean sau al Mun.Bucuresti,pentru abuz in serviciu,dar numai cu probe,pentru ca in caz contrar,formuleaza el plangere pentru denunt calomnios.
Cititi prevederile legale referitoare la recoltarea probelor biologice ,aflate In Ordinul Ministrului Sanatatii nr.376/10.04.2006
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
pot sa fac recalculare la MINA MINOVICI sa platesc recalcularea si ulterior pe baza rezultatului sa fac contestatie s-au sa las la aprecierea agentului ???
Da,puteti solicita ca proba recalcularea alcoolemiei,procurorul se va pronunta prin ordonananta asupra cererii dvs.

Alte discuții în legătură

Permis retinut, 0.54 in aerul expirat lesnoland lesnoland buna, acum trei saptamani sambata seara m-am certat cu prietena, in urma scandalului a aparut o vecina care mi-a spus ca daca nu plec din zona cheama ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Buna seara! in data de 1 august 2021 la ora o3 10 dimineata am ... alexandru.31 alexandru.31 Buna seara! In data de 1 August 2021 la ora o3 10 dimineata am fost oprit de un echipaj de Politie pentru o verificare de rutina, mi sa cerut documentele la ... (vezi toată discuția)