avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... unde ma incadrez?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

unde ma incadrez?

De un an de zile lucrez la o Asociatie de Dezvoltare Intercomunitara. Salariile ne sunt asigurate din cotizatiile membrilor Asociatiei. Intrebarea mea este unde ne incadram ca si statut de angajat? la bugetari (avand in vedere ca suntem platiti din fonduri publice, membri asociatiei fiind localitati din judet unde se implementeaza un mare proiect de infrastructura, deci cotizatii fixe platite de catre primarii) sau suntem in afara sistemului bugetar? cand este vorba de "luat" intram la categoria bugetari, cand este vorba de "dat" intram la "alte categorii". Aceste asociatii de dezvoltare intercomunitara fac parte din cadrul institutional impus de UE pentru accesarea de fonduri europene, sunt un fel de interfata intre operatorul regional (de apa) si beneficiarii proiectului (localitatile membre ale asociatiei). Va rog mult sa ma "luminati" in acest sens. Va multumesc anticipat, Valentina
Cel mai recent răspuns: Vale2011 , utilizator 09:36, 25 Noiembrie 2010
Asociatia are o identitate juridica constatata printr-o hot. judecatoreasca. Statutul angajatilor sai nu difera cu nimic de un alt angajat din economia privata. Chiar daca acesta - sa zicem ca este de interes public - sau este finantata de membri ,, bugetari" este o entitate care nu are nici-o legatura cu bugetul de stat, prin urmare salariile angajatilor se stabilesc de conducerea executiva a acesteia - de regula de Comitetul Director -.
Va multumesc mult domnule avocat. Acum ramane sa vedem cat de flexibili sunt membri Consiliului Director. Avand in vedere ca acestia sunt primari, deci sunt bugetari si sunt afectati de reducerile salariale, ramane de vazut ce vor hotari.
Va multumesc inca o data si sper sa nu va deranjez daca voi mai avea nelamuriri.
O zi cat mai buna,
Valentina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Funcționare asociație de dezvoltare intercomunitară calsn1313 calsn1313 Alineatul (1) al art. 13 din Legea nr. 215/2001 statuează faptul că asociațiile de dezvoltare intercomunitară sunt conduse de un consiliu de ... (vezi toată discuția)
Aplicare oug 27/2015 2lk 2lk Buna ziua ! Lucrez in cadrul unei asociatii de dezvoltare intercomunitara, fondurile pentru salarii si cheltuieli sunt din cotizatiile membrilor din cadrul ... (vezi toată discuția)
Fonduri nerambursabile pentru asociatia de proprietari Adriantot Adriantot Indrumati-ma, va rog, referitor la accesarea fondurilor europene nerambursabile. Am citi cate ceva despre suma maxima de 200.000 euro nerambursabili. De unde ... (vezi toată discuția)