avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... anulare vanzare ?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

anulare vanzare ?

Buna ziua ,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns : daca ca si administrator mi-am vandut apartamentul dupa data la care un creditor a depus cererea de intratre in insolventa , se poate anula aceasta tranzactie ? daca da, in ce situatie ?
Mentionez ca , apartamentul este proprietate personala , nu este pe societate.

Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: doina-marieta , utilizator 11:58, 26 Noiembrie 2010
daca apartamentul este proprietate personala, nimeni nu va anuleaza actul
buna ziua.
dvs ati vandut imobilul ca persoana fizica deci nu are nici o legatura cu bunurile societatii.daca imobilul nu este pe societate totul este in regula.
Parerea mea este ca tranzactia nu poate fi anulata .intrarea in insolventa va viza bunurile societatii deci nu ale dvs
"Societatea comercială este persoană juridică de la data înmatriculării în registrul comerţului. Înmatricularea se efectuează în termen de 24 de ore de la data la care încheierea judecătorului delegat a devenit irevocabilă."
"Societatea cu raspundere limitata este acea societate care ale carei obligatiuni sunt garantate cu patrimoniul social, iar asociatii sunt obligati numai in limita capitalului social subscris. "
succes.
doina-marieta a scris:

Buna ziua ,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns : daca ca si administrator mi-am vandut apartamentul dupa data la care un creditor a depus cererea de intratre in insolventa , se poate anula aceasta tranzactie ? daca da, in ce situatie ?
Mentionez ca , apartamentul este proprietate personala , nu este pe societate.

Va multumesc foarte mult.

si daca sa spunem ca s-ar cere atragerea raspunderii administratorului , nu raspunde acesta cu averea personala ? dar cu averea sotului sau sotiei ?
Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2010
doina-marieta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare sau donatie? pahonedaria pahonedaria am un sc in insolventa si nu am alte bunuri decat un apartament jumatate al meu ,jumatate al sotului dar nu este fe firma.daca raspund cu averea personala ce ... (vezi toată discuția)
Informatii despre insolventa alina_pmi alina_pmi buna ziua as avea nevoie de niste informatii,cat se poate de repede incerc sa va expun cat pot de scurt \"problema\" sotul meu are o firma unde este asociat ... (vezi toată discuția)
Executare silita srl - e posibil? Iercan_Lavinia Iercan_Lavinia buna seara, am un SRL-ma ocup singura de acest magazin-eram eu si sotul meu in acte, dar acesta a decedat si am ramas singura. am ceva datorii la stat, ... (vezi toată discuția)