avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare sau donatie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare sau donatie?

am un sc in insolventa si nu am alte bunuri decat un apartament jumatate al meu ,jumatate al sotului dar nu este fe firma.daca raspund cu averea personala ce as putea face?sa fac contract de vanzare unicului fiu sau donatie ca sa nu poata fi atacat? sa nu ramananem pe drumuri!! sotul nu face parte din firma!
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 13:05, 5 August 2013
Asociatii raspund de datoriile societatii cu raspundere limitata in limita capitalului social.
Raspunderea cu patrimoniul propriu este limitativ prevazuta de lege si se aplica ca atare.
Incercati sa va aparati la modul serios in procesul cu insolventa.
Aveti dreptul de a va angaja si avocat in acel proces.

Orice act juridic faceti poate fi atacabil.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Incercati sa va aparati la modul serios in procesul cu insolventa.

Sincer, eu nu văd necesară o apărare în procesul de insolvență, ca principiu general. Precum a răspuns colegul @Mediere-HTA, răspunderea administratorului este, mai degrabă, o excepție. Dacă această răspundere nu intevine, apărarea în insolvență nu are rost, în speța descrisă. Însăși definiția răspunderii limitate - majoritatea societăților comerciale sunt SRL - reprezintă un argument.

Totuși, recunosc, forumistul a punctat, în întrebare, aspectul răspunderii personale. Evident, acesta își cunoaște cel mai bine situația. În acest caz, nu îl pot contrazice pe dl Lascoschi.

Cu stimă.

Ultima modificare: Luni, 5 August 2013
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De curand tatalui meu i s-a deschis un proces pentru antrenarea ... marinadamian90 marinadamian90 De curand tatalui meu i s-a deschis un proces pentru antrenarea raspunderii. A fost administrator iar firma respectiva se lupta de cativa ani sa intre in ... (vezi toată discuția)
Cum pot ataca o hotarare definitiva gioni_nic gioni_nic am gasit intamplator ca acum sase ani s-a dat o hotarare definitiva cu executare silita pentru un credit pe care l-am luat pe firma. problemele sunt mai ... (vezi toată discuția)
Anulare vanzare ? doina-marieta doina-marieta Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu un raspuns : daca ca si administrator mi-am vandut apartamentul dupa data la care un creditor a depus ... (vezi toată discuția)