avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

Buna ziua,
Avem de dezbatut succesiunea dupa bunica, decedata in 1998, insa matusa nu este de acord sa se prezinte la notar pentru dezbatere.
Mostenitorii bunicii sunt:matusa-de o parte(fiica bunicii),iar de cealalta parte copiii fiului decedat al bunicii,in numar de 4, din care unul este decedat si fara urmasi. Este vorba de 1/2 din casa in care a locuit bunica cu al doilea sot (cu care nu a avut copii),1/2 revenind mostenitorilor sotului bunicii. Problema este ca actele de proprietate sunt la copiii sotului bunicii, acestia refuzand sa ni le prezinte. Ce este de facut? In instanta o persoana poate reprezenta pe alta cu procura notariala?
Cel mai recent răspuns: STEFANY_CRYS , utilizator 10:57, 25 Noiembrie 2010
Rezolvati litigiul in instanta;
Orice mostenitor poate fi reprezentat cu procura de o alta persoana, sau poate face procura judiciara unui avocat care sa reprezinte toti mostenitorii si care se va ocupa de obtinerea tuturor documentelor.
daca nu va puteti intelege pentru a dezbate succesiunea la notar, apelati la intanta de judecata.
Instanta de judecata poate pune in vedere partilor care detin actele sa depuna la dosar o copie a acestora.
Da, o persoana poate reprezenta una sau mai mai multe persoane in fata instantei de judecata.
Multumesc mult pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune - in instanta Mostenirea nu se poate dezbate la notar, deoarece exista divergente intre parti. In situatie avem: 1 bunic decedat, 1 bunica: sotie supravietuitoare. ... (vezi toată discuția)
Declaratie de acceptare mostenitor minor tinaa tinaa buna ziua. va rog sa ma indrumati cum sa procedez . doresc sa accept mostenirea ce se cuvine fiului meu minor in urma decesului bunicii. precizez ca tatal ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am o intrebare despre succesiune va rog sa ma ajutati ... Mimi Albu Mimi Albu Buna ziua am o intrebare despre succesiune va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Bunicii sunt decedați din 2010 ei aveau 2 copii o fata( necăsătorita care ... (vezi toată discuția)