avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... intrerupere concediu pre/postnatal, intrare in CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

intrerupere concediu pre/postnatal, intrare in CCC

Ma aflu intr-o situatie din care nu stiu cum pot iesi in avantaj avand in vedere noile modficari care se anunta. Din data de 11.10.2010 ma aflu in concediu pre/postnatal, am nascut pe data de 05.11.2010 iar acest concediu de 126 de zile se incheie pe data de 14.02.2011 cand ar trebui sa intreu in CCC. Avand in vedere ceea ce se discuta la acest moment in sensul ca perioada CCC se va reduce de la 2 ani la 1 an, as dori sa imi spuneti si mie ce as putea face pentru a ma incadra in actualele prevederi. As putea sa imi intrerup concediul de 126 de zile, sa imi depun actele pentru CCC pana la sfarsitul anului si sa stau in CCC o perioada de2 ani? Este posibil acest lucru? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:30, 25 Noiembrie 2010
1. Norma de aplicare a OUG 148/2005 spune:
Art. 20 - (1) Dreptul reprezentând indemnizaţia pentru creşterea copilului se cuvine şi se plăteşte după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la data naşterii copilului, indiferent de persoana îndreptăţită care solicită dreptul, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;
...
2. Nu este obligatoriu sa luati toate cele 126 de zile de concediu de maternitate. Obligatoriu este sa luati numai 42 de zile de postnatal.

3. Cand luati certificatul de concediu postnatal pe luna decembrie luati numai pentru pana pe 19 decembrie si cu 20 decembrie intrati in CCC pana la 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu post-natal minim 42 zile. mmir0040 mmir0040 Buna ziua, Conform legii concediul pre si postnatal se pot compensa intre ele, cu conditia ca cel postnatal sa fie de minim 42 zile, iar in total sa nu se ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal sau postnatal obligatoriu? oanaelena22 oanaelena22 buna ziua am doua intrebari in legatura cu concediu pre / post natal, stiu ca este un total de 126 zile, din care 42 obligatorii dupa nastere, intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului ralucaradulet ralucaradulet Buna, as dori sa stiu de cand o sa beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului daca eu trebuie sa nasc pe data de 3 octombrie? Vreau sa va mai spun ca ... (vezi toată discuția)