avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... modernizare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

modernizare

Locuiesc intr-un bloc de apartamente,unde toti locatarii sunt si proprietari.La una din scarile blocului,majoritatea locatarilor(peste 50+1%),doresc schimbarea usi de la intrarea in bloc(veche de 35 ani si din lemn).Deoarece administratorul si presedintele asociatiei nu au obtinut acordul de 100% al locatarilor acestei scari,acestia refuza aprobarea executari lucrarii,pe motiv ca nu poate legal sa oblige "niste oameni" sa-si plateasca cota parte din lucrare daca acestia nu sunt de acord.Va rog sa ma indrumati cum se poate rezolva legal aceasta situatie.Va multumeste anticipat,un administrator de scara!

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:36, 25 Noiembrie 2010
In primul rand sfatuiti-i pe acestia doi - presedinte si administrator -sa puna mana pe carte si sa citeasca legile - Legea 230.2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari si HG 1588/2007 Normele de aplicare a legii mai inainte pomenite.
Iata ce se spune in Legea 230/2007
Art. 24. - (1) Adunarea generala poate adopta hotarari, daca majoritatea proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari (jumatate plus unu) sunt prezenti personal sau prin reprezentant legal.
(2) Daca la prima convocare nu este intrunit cvorumul necesar de jumatate plus unu, adunarea generala va fi suspendata si reconvocata in termen de maximum 10 zile de la data primei convocari.
(3) La adunarea generala reconvocata, daca exista dovada ca toti membrii asociatiei de proprietari au fost convocati, hotararile pot fi adoptate, indiferent de numarul membrilor prezenti, prin votul majoritatii acestora.
(4) Hotararile adunarii generale a asociatiei de proprietari sunt obligatorii si pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenti la adunarea generala, precum si pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari.


Si nu mai vorbiti de modernizare in cazul unei amarate de usi pentru ca in acest caz voturile se masoara altfel. Dar asta in cazul unor lucrari de anvergura. Nu e cazul cu usa, cum am zis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii la fatada si terasa conform legii 230/2007 SperantaN SperantaN Locuiesc la et 7 ultimul,am infiltratii in apartament,mucegai,sunt alergica si am probeme de sanatate mari din aceasta cauza.Tencuiala blocului cade,este ... (vezi toată discuția)
Modernizare ascensor GeorgetaAnca GeorgetaAnca In ultima Adunare Generala a Asociatiei de Proprietari din blocul in care locuiesc si al carui presedinte sunt s-a votat de catre toti cei prezenti sa se ... (vezi toată discuția)
Lucrari pe casa scarii mioara72 mioara72 Am avea nevoie de un sfat: am hotarit in urma unei sedinte de scara sa contribuim toti locatarii pt a ne imbunatatii confortul prin inlocuirea usii de acces ... (vezi toată discuția)