avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lucrari pe casa scarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lucrari pe casa scarii

Am avea nevoie de un sfat:
am hotarit in urma unei sedinte de scara sa contribuim toti locatarii pt a ne imbunatatii confortul prin inlocuirea usii de acces la scara, a geamurilor si zugravirea scarii,dar numai 1 locatar din cei 20 nu vrea sa contribuie, cum trebuie sa procedam sau ce cai legale avem .Stim ca Lege 230/2007 prevede ca daca sunt de acord jumatate plus 1dintre locatari ceilalti trebuie sa se conformeze hotararii celorlalti locatari adica 19 din 20 sunt pro. Ce cai de atac legal avem si unde trebuie sa ne adresam sa ne recuperam suma datorata de locatarul cu pricina. Ne intrebam cum putem fi ajutati de Asociatia de Proprietari nr 60 din care facem parte. Multumim!
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 16:30, 12 Iulie 2012
Procedati cu suma pe care o are de plata cum procedati cu orice restanta, aplicati penalizari, iar dupa 90 de zile, conform Art. 50 din Legea 230/2007, il dati in judecata.
Va poate ajuta presedintele asociatiei, el va reprezinta in cazul unor procese cu proprietarii care nu isi achita obligatiile fata de asociatie.
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2012
ContSters241232, utilizator
In situatia in care majoritatea proprietarilor au hotarart executarea lucrarii,se impune ca repartizarea c/v sa fie dacuta tuturor proprietarilor
Urmeaza ca sumele individual impuse sa fie afisate in lista lunara de intretinere
In caz de neplata,suma urmeaza sa fie inregistrata drept restanta,pentru a carei recuperare art 50 din L nr 230/2007 precizeaza
Asociatia de proprietari are dreptul de a actiuona in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietarimai mult de 90 de zile de la termenul stabilit
bine si daca proprietarulnu are bani sa plateasca acele imbunatatiri de pe scara?adica,practic i se impune o cheltuiala pe care el nu o doreste...ca si cum ii face cineva un credit la banca iar el tb sa plateasca....nu se poate ataca in nici un fel asta?
Conform Legii 230/2007, proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii,potrivit prevederilor legale. Indiferent de natura interventiilor, se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri.
Nu se poate ataca acesta decizie, atata timp cat am hotarat sa locuim intr-un condominiu trebuie sa ne supunem regulilor, nu se poate invoca renuntarea partiala sau totala la anumite parti din proprietatea comuna.
Vedeti Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si H.G. 1588/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007.
Lucrarile de investitii sau reparatii trebuie sa fie efectuate de asociatia din care faceti parte. Asociatia, pentru a fi in legalitate trebuie sa urmeze o anumita procedura. Procedura este descrisa in L. 230/2007 cu Normele de aplicare aprobate prin HG 1588/2007.Daca asociatia nu respecta procedura si un proprietar contesta suma in instanta, aceasta pierde fara discutie. In cazul dvs. asociatia a fost implicata in lucrari, sau facturile au fost facute pe numele cuiva ( daca exista facturi ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restantieri la plata cheltuielilor de bloc popanaid popanaid Buna ziua, va rog sa-mi spuneti care este procedura legala prin care am putea sa-i determinam pe locatarii unui apartament de pe scara unui bloc ( sunt 15 ... (vezi toată discuția)
Trecere de la asociatie de locatari la asociatie de proprietari 4ltair 4ltair Buna ziua tuturor, Va rog sa ma ajutati cu niste informatii: Date de intrare: - sunt nou proprietar de apartament intr-un imobil - imobilul ... (vezi toată discuția)
Penalitati asociatia de locatari atu_targoviste atu_targoviste Cu respect , va rog sa-mi comunicati , daca asociatia de locatari are dreptul sa perceapa penalitati de intarziere , in conditiile in care , la asociatie ... (vezi toată discuția)