avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

concediu fara plata

in cazul in care un functionar public solicita concediu fara plata pe o perioada de cca 20 zile incepand cu data de 26.11.2010 i se suspenda raportul de munca sau i se acorda concediu fara plata;
potrivit art.95 alin.2 din statut, raportul se suspenda pe o perioada cuprinsa intre o luna si 3 ani;
pe perioada concediului sau suspendarii atributiile functionarului se deleaga ; se poate acorda spor pentru cumul de functii;
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2010
cipanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 10:34, 26 Noiembrie 2010
io cred ca numai suspendarea raportului de serviciu, se poate. exista o h.g. care reglementeaza concediile fara plata la bugetari, dar, nu cred ca se aplica si fp. una peste alta...ce mi-s 20 de zile, ce mi-s 30....:)
pai,se incalca prevederile art.95 din lg 188/1999, potrivit carora suspendarea raportului de serviciu se produce la cererea fp pe o perioada cuprinsa intre o luna si 3 ani, iar in speta de mai sus sunt 22 zile calendaristice
Eu sunt de parere ca se poate acorda concediu fara plata, conform HG nr. 250/1992, dar numai pentru situatiile reglementate prin acest act normativ.

Daca functionarul public nu se afla in niciuna dintre situatiile reglementate prin HG nr. 250/1992, acordarea unui concediu fara plata nu se justifica.

Dar, cum traim in Romania, unde fiecare face ce vrea... :wassat:
In situatia in care solicita sub o luna si noi ii acordam cfp pe baza H.G. nr. 250/1992.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare raport serviciu pe o perioada mai mica de o luna elftsaftica elftsaftica Buna ziua , Am un salariat care doreste sa faca o cerere de suspendare a raportului de serviciu pe o perioada de 6 zile. Aceasta perioada este considerata ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata sarm07opr sarm07opr Care este durata concediului fara plata de care poate beneficia un functionar public din administratia publica locale pentru rezolvare probleme personale ? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in perioada de preaviz ContSters46197 ContSters46197 Am urmatoarea situatie: Functionar public in perioada de preaviz (2 zile ramase din preaviz) doreste efectuarea concediului de odihna aferent perioadei ... (vezi toată discuția)