in cazul in care un functionar public solicita concediu fara plata pe o perioada de cca 20 zile incepand cu data de 26.11.2010 i se suspenda raportul de munca sau i se acorda concediu fara plata;
potrivit art.95 alin.2 din statut, raportul se suspenda pe o perioada cuprinsa intre o luna si 3 ani;
pe perioada concediului sau suspendarii atributiile functionarului se deleaga ; se poate acorda spor pentru cumul de functii;
io cred ca numai suspendarea raportului de serviciu, se poate. exista o h.g. care reglementeaza concediile fara plata la bugetari, dar, nu cred ca se aplica si fp. una peste alta...ce mi-s 20 de zile, ce mi-s 30....:)
pai,se incalca prevederile art.95 din lg 188/1999, potrivit carora suspendarea raportului de serviciu se produce la cererea fp pe o perioada cuprinsa intre o luna si 3 ani, iar in speta de mai sus sunt 22 zile calendaristice
Eu sunt de parere ca se poate acorda concediu fara plata, conform HG nr. 250/1992, dar numai pentru situatiile reglementate prin acest act normativ.
Daca functionarul public nu se afla in niciuna dintre situatiile reglementate prin HG nr. 250/1992, acordarea unui concediu fara plata nu se justifica.
Dar, cum traim in Romania, unde fiecare face ce vrea... :wassat: