avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admis barou avocat stagiar
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admis barou avocat stagiar

Buna seara,
Am fost admisa in barou..daca poate cineva sa ma ajute cu cateva informatii in ceea ce priveste pasii ce trebuie urmati...perioada pana la depunere juramant, taxa de inscriere, etc, ..cam pas cu pas ce trebuie urmat acum
Multumesc
cucu_bau a scris:

nu, asa nu se poate. avocatul indrumator trebuie sa fie membru in baroul in care v-ati inscris pt examen. daca avocatul indrumator era membru in baroul in care v-ati inscris, iar dumneavoastra aveati domiciliul in alt judet, iar respectivul avocat avea in judetul dumneavoastra de domiciliu un sediu secundar...........asa se putea. bafta

#-o multumesc pentru raspuns
dar totusi...care e temeiul legal? mi se pare ca in lege sau statut nu este mentionata expres aceasta interdictie...
Ii rog pe cei care au dat un raspuns negativ atat de categoric la intrebarea ta sa precizeze si temeiul legal sau cel putin rationamentul ce i-a condus la o asemenea interpretare.
Nicaieri in lege ori statut nu este precizata o asemenea conditie de indeplinit in persoana indrumatorului. Daca ma insel, va rog sa ma contraziceti fara retineri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocatura nicolealex nicolealex buna , as dori sa stiu cum pot deveni avocat, inclusiv cuantumul taxelor care trebuie platite, daca este obligatorie urmarea cursurilor de la acel institut de ... (vezi toată discuția)
Maestru avocat stagiar Andrei Dina Andrei Dina Este adevarat ca in cazul in care un stagiar membru al baroului Bucuresti (de exemplu) nu are maestru, baroul este obligat sa ii gaseasca? (vezi toată discuția)
Avocat stagiar seuleanraul seuleanraul am si eu o nedumerire. se poate sa dau examenul de primire in profesia de avocat in Baroul Mures si apoi sa fac stagiatura in judetul Cluj? care ar fi ... (vezi toată discuția)